Voor wie de komende weken jarig is!

Toermalijn kan vele kleuren hebben, maar de meest voorkomende zijn groen, roze, groenblauw en zwart. De kleurverschillen worden veroorzaakt door de wisselende sporen van ijzer en soms ook titanium in het mineraal. In de edelsteensymboliek werkt toermalijn aardend, beschermend en reinigend.

Article continues after the ad

Je gebruikt 'm als bescherming tegen allerlei vormen van negatieve energie en straling. De steen zou als een soort schild werken, negatieve energie afvoeren doet dit op verschillende manieren: het werkt als een soort van schild, helpt negatieve energie afvoeren en zo ruimte maken voor positieve energie.

Een van de bekendste stukken met toermalijn is de Savoy parure met roze toermalijnen die in het bezit is van de voormalige Italiaanse royals: prinses Clotilde droeg 'm op haar bruiloft. De edelsteen is de geboortesteen voor wie in oktober ter wereld kwam en past prachtig bij de sfeer van de herfstmaand: vol gloed, met hier en daar een donker randje of stormachtige kleurwissel. Ter inspiratie!

Irene Neuwirth oorhangers van toermalijn, diamant en goud (Matches Fashion € 18.831)

Balanceo oorhangers van groene toermalijn (Glamira € 385)

Armband met verschillende toermalijnen, waaronder een 'watermeloen' (Gembliss € 35)

Blauwgroene toermalijn met ketting (Hidden Gems € 26)

Het lijkt op het eerste gezicht een gewei (hoe oktober is dat?!) maar het is een kever in toermalijn: de Cleodora van Daniela Villegas (Matches Fashion € 12.306)

Hanger met zwarte toermalijn (Aurana € 9)

Oorstekers met watermeloen-toermalijnen (Juwelo € 199)

Foto's (c) iStock, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in