Hoe brachten de prinsesjes Wilhelmina & Juliana hun zomerdagen door op Paleis Het Loo?

Zomerjurkjes

Om daarvan een indruk te krijgen, is vanaf 7 juni in de Audiëntiezaal van het paleis een ‘kijkdoosvitrine’ ingericht met veertien zomerjurkjes van deze Oranjeprinsesjes, die een sfeerimpressie geven van de zomers op Het Loo.

De zomerse jeugd van de prinsesjes Wilhelmina en Juliana speelde zich vooral af in het park rond het Oude Loo, bij het houten chaletje in Zwitserse stijl, dat Wilhelmina in 1882 van haar vader koning Willem III had gekregen. Het chalet had een salon met veranda, een boudoir en bovenkamer met balkon. Het meest bijzonder was de keuken, waar werd ‘gekokkereld’ en theepartijtjes werden gehouden. Het speelhuis had een eigen hooiberg, moestuin en bloementuin. De prinsesjes voerden zelf de duiven, konijnen, kippen en hertjes.

De witte prinsessenjurkjes en capejes in de ‘kijkdoos’ zijn voorzien van borduursels en kant en werden oorspronkelijk door de prinsesjes gedragen met bijpassende katoenen zomerhoedjes of hoedjes van stro met bloemen, handschoentjes, schoentjes en parasols.

Van: 7 juni t/m 30 augustus 2016
Waar: Paleis Het Loo, Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn
Website: www.paleishetloo.nl
Geopend: dinsdag t/m zondag en op feestdagen van 10:00-17:00 uur
Telefoonnummer: 055-577 24 00

Paola, de voormalig koningin van België heeft gisteravond (dinsdag) in Italië een herseninfarct gekregen. Ze wordt vandaag (woensdag) nog teruggevlogen naar België.

De 81-jarige moeder van koning Filip was in Venetië toen ze het infarct kreeg, meldt de Belgische zender RTBF. Ze zou buiten levensgevaar zijn.

Het paleis heeft in een verklaring laten weten dat de koningin naar een ziekenhuis in Brussel wordt vervoerd. Er wordt echter niet gerept over de precieze aard van haar medische toestand.

Paola is de echtgenote van koning Albert. Ze was van 1993 tot 2013 koningin van België, waar het gebruikelijk is je titel ook na de regeerperiode te behouden.

Beeld en bron: ANP

Koningin Máxima voerde gisteren (dinsdag) voor de derde keer gesprekken met Ivanka Trump. In New York lieten de vrouwen maar weer eens zien hoe goed ze met elkaar door een deur kunnen.

De koningin en first daughter kwamen bijeen voor een bijeenkomst over het ‘Women Entrepreneurs Finance Initiative’ (We-Fi). Een initiatief waar Máxima en Ivanka allebei al sinds de oprichting bij betrokken zijn.

We-Fi richt zich op betere toegang tot financiering voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden, waar zeventig procent van de vrouwen geen betaalbare lening kan aanvragen voor het opstarten of uitbreiden van een eigen bedrijf.

Máxima koos voor de meeting voor een spetterende outfit van Natan, die ze in bijna dezelfde samenstelling (een andere stof cape?) vorig jaar droeg tijdens een bezoek aan Amersfoort.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in