Verliefd, verloofd, getrouwd

Tijd voor een blast from the past: morgen zijn Willem-Alexander en Máxima alweer 16 jaar getrouwd. Vandaag blikken we terug op de tijd dat de liefde nog pril was.

Van verliefd stelletje naar verloofd en uiteindelijk gelukkig getrouwd kroonprinselijk én koningspaar. De liefde heeft er bij Willem-Alexander en Máxima altijd vanaf gespat. Het is nog altijd een prachtig stel. Maar hoe lief zijn deze oude beelden van het koppel?

De eerste RVD-foto van de twee samen, gemaakt in 2001
Het verlovingsportret, ook uit 2001

Samen naar het 25e trouwjubileum van de koning en koningin van Zweden

En naar de trouwerij van Haakon en Mette-Marit van Noorwegen, bij wijze van voorbereiding op hun eigen sprookjeshuwelijk

Ook in eigen land werd Máxima volop voorgesteld...

...En op 2/2/2002 was het dan eindelijk zover!

Nog vol in de eigen huwelijksroes op het huwelijk van prinses Martha Louise van Noorwegen, een paar maanden na hun eigen jawoord

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP