De oudste zoon van de Jordaanse koningin studeert vandaag af

Het is een dingetje, in royalkringen: afstuderen aan de militaire academie Sandhurst. Vandaag (vrijdag) haalt kroonprins Hussein van Jordanië zijn papiertje, uiteraard met zijn trotse moeder Rania in het publiek.

Op Instagram plaatste Rania een lieve jeugdfoto van haar oudste zoon, toen al in militaire outfit. Hij heeft op Sandhurst blijkbaar enorm zijn plekje gevonden: niet alleen is hij nu al eerste luitenant van het leger van Jordanië, hij werd op zijn twintigste ook al de jongste voorzitter ooit van een vergadering van de Veiligheidsraad van de VN.

Tijdens de Sovereign’s Parade (de afstudeerceremonie van de Britse school) is Hussein (23) niet de enige royal die zijn diploma in ontvangst neemt. Ook prins Sébastien (25), de zoon van de Luxemburgse groothertog Henri en zijn Maria Teresa studeert af. Zowel Henri als Husseins vader, koning Abdullah, behaalde zijn diploma aan Sandhurst. William en Harry volgden er ook allebei hun militaire opleiding.

De kroonprins van Jordanië

Rania en koning Abdullah tijdens een diner op Sandhurst met hun studerende zoon

 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in