Het Noorse koningshuis heeft de jaarlijkse kerstkiekjes vrijgegeven. Waarop prinses Ingrid straalt, en Mette-Marits zoon Marius de grote afwezige is.

Op de stijlvolle foto's zien we koning Harald en koningin Sonja, hun zoon kroonprins Haakon en prinses Mette-Marit en hun kinderen prinses Ingrid (13) en prins Sverre (12) de kerstboom optuigen. Een stralend mooie familie, met een speciale glansrol voor Ingrid die langzaamaan haar eerste royaltaken oppakte in 2017.

Grote afwezige tijdens al deze kerstigheden was Marius Borg Høiby, de 20-jarige zoon die Mette-Marit al had toen ze prins Haakon leerde kennen. Niet ongebruikelijk: de jongen woonde tot voor kort in Amerika en loopt sinds dit najaar stage bij Philipp Plein in Milaan. Als hij toevallig in Noorwegen is, doet hij gezellig mee aan de shoot, zoals bijvoorbeeld hieronder, voor de kerstshoot van 2015.

 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in