Nouveau telt af...

Er liggen heel wat mooie exemplaren in de koninklijke juwelenkluis. Maar voor welke tiara kiest Meghan Markle voor haar huwelijk met prins Harry, komende zaterdag?

Oké, het is eerst zaak om de queen zo gek te krijgen om een tiara uit te lenen. Maar gezien haar liefde voor haar kleinzoon en het feit dat ze voor Kate óók in de sieradenarchieven dook, lijkt het waarschijnlijk dat we La Markle zaterdag dan toch echt voor het allereerst met een prachtig erfstuk op haar hoofd zien. Welke het wordt is afwachten, maar van een van deze vier exemplaren zouden wij erg blij worden.

1 - De Strathmore Rose (die de Queen Mother droeg tijdens haar trouwerij in 1923)

2 - De Fringe-tiara (gedragen door koningin Elizabeth en haar dochter prinses Anne tijdens hun bruiloften)

 

Today is #HistoryFriday! Let’s have a look today on one of the most important jewel of Queen Elizabeth II and my favorite royal jewel: The Fringe Tiara. Made in 1919 from a necklace given to the Queen Mary of England as a wedding present, it was given to the Queen Mother in 1936 and later loaned to Princess Elizabeth, the actual queen of England. As a young bride in 1947, Princess Elizabeth paired Queen Mary’s Fringe tiara with her flowing Norman Hartnell gown. But just before she left for Westminster Abbey, the tiara snapped, and the court jeweller had to rush in for emergency repairs ! . . #fringetiara #queenmary #tiara #royal #england #monarchy #royalty #jewels #jewellery #jewelry #wedding #QueenelizabethII #thequeen #courtjewelry #historicaljewelry #diamond #tiara #royalwedding #19thcentury #princess #bride #elizabethii #historical #inspiration

Een bericht gedeeld door Marie-Laure Colomban (@paruresdelumieres) op

3 - De Spencer-tiara (gedragen door Diana op haar trouwdag)

 4 - De Cartier Halo (gedragen door Kate Middleton op haar grote dag)

 

Ons koningspaar verwelkomde vanochtend (maandag) het presidentieel paar van Kaapverdië op de Dam. En Máxima koos voor de gelegenheid voor royal blue.

Máxima koos voor haar (vrolijke!) ontmoeting met president Jorge Carlos de Almeida Fonseca en zijn vrouw Lígia Dias Fonseca voor een bekend design van Natan. Het koppel is vandaag en morgen in ons land voor een staatsbezoek. Vanavond is er een staatsbanket. Daarover lees je natuurlijk alles op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Dat koningin Máxima lekker in haar vel zit, wisten we natuurlijk al lang. Maar nu heeft ze haar bodygeheim verklapt: onze queen doet aan kickboksen om in shape te blijven.

Máxima deelt meestal niet veel van haar privéleven, maar tijdens de Uitblinkerslunch van afgelopen week liet ze in een onbewaakt moment een enthousiast detail over haar sportieve leventje vallen.

Ze zat tijdens de lunch naast wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, met wie ze deelde dat ook zij aan kickboksen doet. Het is ongebruikelijk dat gasten tijdens dergelijke ontmoetingen met het koningspaar delen wat ze besproken hebben, maar Rico gooide zijn onderonsje met Máxima op Instagram. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in