Harry en Meghan spreken eindelijk!

Goed, ze zijn dus verloofd. Maar nu willen we natuurlijk al-les weten over dat aanzoek. Gelukkig deden Harry en Meghan vanavond een boekje open tijdens hun eerste gezamenlijke interview op de BBC.

Eerder deze maand stelde Harry de grote vraag, gewoon thuis in Londen na een zelfgemaakt diner. "Het was zo lief, heel naturel en natuurlijk heel romantisch", zei Meghan. "Hij ging op een knie." Moest ze nog nadenken over haar antwoord? Nee hoor. "Ik kon amper wachten tot hij zijn vraag gesteld had."

Blind date
De twee sloegen in juli 2016 aan het daten na op blind date gestuurd te zijn door een gezamelijke vriendin. Na twee dates vroeg Harry haar mee naar Botswana, waar ze elkaar echt goed leerden kennen. Harry: "Ik werd ontzettend snel verliefd op haar - alles was perfect. Ineens was deze mooie vrouw deel van mijn leven."

Bekijk ook: De verlovingsfoto's (en ring)

Stil leventje
Helemaal wist Meghan niet waar ze aan begon, vertelde ze ook. "In de VS hebben we niet heel veel weet van de royal family. Ik had geen idee wat er bij onze relatie zou komen kijken. Het is een misvatting dat ik als actrice wel weet om te gaan met al die aandacht. Ik was nooit iemand die in de bladen stond, leefde een relatief stil leventje." Dat is nu wel voorbij, maar Meghan is helemaal klaar voor haar leven aan Harry's zijde, weet de prins zeker. "Ze zal ongelooflijk goed zijn in de taken die haar wachten. Ze kan goed omgaan met alles wat er nu op haar pad komt."

Samen naar the queen
Daar lijkt de rest van de familie ook van overtuigd. Meghan ontmoette ze allemaal, inclusief de queen. "Ik zag haar door de ogen van Harry", aldus Meghan. "Om die liefde die hij voor haar heeft als oma te zien, heeft me erg geholpen. Toen ik haar ontmoette, begreep ik echt wie ze was." Bijkomend voordeel voor Meghan... Elizabeths hondjes gaven haar ook direct hun oké. Harry: "De corgi's vonden je direct aardig!"

Het gemis van Diana
Natuurlijk werd er ook stilgestaan bij de grote afwezige op deze dag: Diana. Harry ontwierp zelf een ring voor Meghan, waarvan de twee buitenste stenen diamanten waren uit Diana's collectie. Kate mag dan Diana's verlovingsring hebben gekregen, ook Meghan draagt een stukje van haar schoonmoeder dichtbij zich. "En dat is ook voor mij heel belangrijk", liet Meghan weten.

Diana had haar schoondochter geweldig gevonden, verzekerde Harry. "Die twee waren heel hecht geworden, ze was dolblij geweest voor me. En ze was de beste vrienden geworden met Meghan. Ik mis haar erg vandaag, maar door de ring is ze er toch bij. Ze staat vandaag elders voor ons te springen."

Meghan heeft heel wat outfits nodig voor haar Australische tour, en zal dus ongetwijfeld op zoek zijn gegaan naar royal inspiratiebronnen. Inclusief Máxima, zo lijkt het nu.

De duchess of Sussex verscheen vorige week ten tonele in een prachtig design van het Brits/Servische Roksanda. Enne... dat merk kennen wij in Nederland natuurlijk heel goed.

Onze eigen koningin Máxima heeft veel succes gehad met haar ontwerpen van Roksanda Ilinčić. Niet alleen was dit prachtige jumpsuit dat Máxima vorig jaar droeg van haar makelij, misschien wel Máxima's beroemdste outfit komt uit handen van Roksanda.

Dan hebben we het over de blauwe jurk met klokmouwen (sowieso Máxima's ding) die de koningin onder andere droeg tijdens een bezoek aan Mexico. Het is ook deze jurk die haar vorig jaar samen met man Willem-Alexander op de best dressed couples-lijst van Vanity Fair zette. Dat wil Meghan natuurlijk óók wel.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar voegt zich morgen (dinsdag) bij koningin Elizabeth, en het paleis duikt speciaal voor die gelegenheid in de oude doos. Prachtig.

Het beloven een paar heerlijke royaldagen te worden, want Willem-Alexander en Máxima gaan dinsdag en woensdag op bezoek bij koningin Elizabeth, premier Theresa May én prins Charles en Camilla. Daarmee wordt ons huidige koningspaar de derde generatie Oranjes die op bezoek gaat bij Buckingham Palace.

In maart 1958 reisden de queen en prins Philip af naar Nederland, en in 1972 staken koningin Juliana en prins Bernhard (met twee van hun dochters) op hun beurt de Noordzee over. In 1982 vond het laatste officiële Oranje staatsbezoek aan Groot-Brittannië plaats: toen gingen koningin Beatrix en prins Claus op bezoek. Het koninklijk huis heeft er uiteraard prachtige foto's van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf dinsdag brengt het Koningspaar een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk! 🇬🇧🇳🇱Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn de derde generatie die een bezoek brengt aan Queen Elizabeth. In maart 1958 brachten Queen Elizabeth en Prince Philip een staatsbezoek aan Nederland. Een tegenbezoek van Koningin Juliana en Prins Bernhard volgde in 1972 en tien jaar later reisden Koningin Beatrix en Prins Claus naar het Verenigd Koninkrijk voor een staatsbezoek. Benieuwd naar het programma van volgende week? Zie link in bio. #tbt #throwbackthursday #koning #koningin #queen #prins #prinses #NLUK #staatsbezoek #NorthSeaNeighbours 📸 ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Vlak na zijn kroning gingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima wel langs bij koningin Elizabeth (toen op Windsor Castle), maar daar ging het niet om een officieel staatsbezoek. Wat dat betreft is deze week een primeur. Wij hebben er zin in!

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in