Na een fikse vertraging is het dan eindelijk zover: Willem-Alexander, Máxima en hun meiden wonen vanaf nu op Huis ten Bosch. En wij kunnen niet wachten op de eerste binnenkijker (of iets van die orde).

Eigenlijk was het de bedoeling dat de Oranjes begin 2018 (een jaar geleden dus) hun verhuisdozen in zouden pakken. Maar de renovatie van Huis ten Bosch liep zodanig veel vertraging op dat het dus een jaartje later werd.

More content below the advertising

In totaal werd het paleis ruim drie jaar lang verbouwd, maar in oktober kregen we een eerste glimp van hoe het er uiteindelijk uit zou gaan zien. Toen stond het van buiten nog wel helemaal in de steigers.

Dat wil niet zeggen dat het van binnen niet geweldig wordt: zo zouden er een spa en een kapsalon in het paleis zijn gebouwd, en is er een fitnesszaal, een tennisbaan én een zwembad.

Het kan maar zo dat Máxima en gezin as we write nog lekker onuitgepakt tussen de dozen zitten, want de verhuizing is nog erg pril. De jaarlijkse kersttoespraak van Willem-Alexander werd dit jaar vanuit zijn werkpaleis, Paleis Noordeinde, gedaan omdat Huis ten Bosch 'nog niet voldoende was ingericht' voor de opnames.

Hopelijk is er sinds kerst een en ander veranderd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in