Na een fikse vertraging is het dan eindelijk zover: Willem-Alexander, Máxima en hun meiden wonen vanaf nu op Huis ten Bosch. En wij kunnen niet wachten op de eerste binnenkijker (of iets van die orde).

Eigenlijk was het de bedoeling dat de Oranjes begin 2018 (een jaar geleden dus) hun verhuisdozen in zouden pakken. Maar de renovatie van Huis ten Bosch liep zodanig veel vertraging op dat het dus een jaartje later werd.

More content below the advertising

In totaal werd het paleis ruim drie jaar lang verbouwd, maar in oktober kregen we een eerste glimp van hoe het er uiteindelijk uit zou gaan zien. Toen stond het van buiten nog wel helemaal in de steigers.

Dat wil niet zeggen dat het van binnen niet geweldig wordt: zo zouden er een spa en een kapsalon in het paleis zijn gebouwd, en is er een fitnesszaal, een tennisbaan én een zwembad.

Het kan maar zo dat Máxima en gezin as we write nog lekker onuitgepakt tussen de dozen zitten, want de verhuizing is nog erg pril. De jaarlijkse kersttoespraak van Willem-Alexander werd dit jaar vanuit zijn werkpaleis, Paleis Noordeinde, gedaan omdat Huis ten Bosch 'nog niet voldoende was ingericht' voor de opnames.

Hopelijk is er sinds kerst een en ander veranderd.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in