De Noorse prinses Märtha Louise bericht bijna dagelijks over haar avonturen op Spitsbergen. Ze is in de Arctische archipel gebleven om de ruige natuur te ontdekken en er van te genieten, na een cruise vorige week met de hele koninklijke familie aan boord van het koningsschip Norge.

De Noorse prinses is één van de meest actieve royals op social media en geeft zo een mooi kijkje achter de schermen. Daarnaast maakt ze zich hard voor het milieu.

Maandag deelde de dochter van koning Harald foto's van Fredheim, een voormalige jachthut in het verre noorden van Spitsbergen aan een fjord die in 1596 door Willem Barentsz 'Grooter Inwijck' werd genoemd en die nu bekend staat als 'IJsfjord'.

Märtha Louise omschreef het nog als "de meest verbazingwekkende plek op de planeet.”

Article continues after the ad

Ze vertelde op Instagram dat haar broer kroonprins Haakon en schoonzus kroonprinses Mette-Marit er tien jaar eerder met hun kinderen drie weken verbleven. “Wat een rust en contact met de essentie van de natuur. Om nog maar te zwijgen van het uitzicht. Ik kon echt voelen dat de bergen tegen me praatten”, aldus de prinses.

Ze deelde ook nog een korte video van een rendier en de prachtige omgeving:

Bron en beeld: ANP en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in