Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: een studentikoos stijlvoorbeeld.

We zijn bovenaan onze lijst met modeprinsessen beland. Vandaag is het tijd voor de nummer twee: Catherine, duchess of Cambridge, ook wel Kate Middleton (35).


Toen ze met Wiliam aan het daten sloeg was ze nog een echte universiteitsmeid, met bijbehorende kledingstijl. Maar al naar gelang Kate Middleton haar opmars maakte in royale kringen, breidde ze haar kledingkast ook langzaam uit.

Pre-verloving had Kate vanzelfsprekend nog niet de kledingbudgetten van tegenwoordig, dus winkelde ze vooral veel bij haar werkgever Jigsaw, een Brits high street merk waar ze assistent-inkoper was op de accessoire-afdeling. Toen al was er sprake van ‘het Kate-effect’: wat Kate droeg, wilden haar jonge landgenoten óók.


Maar haar interesse was wel gewekt, dus na de verlovingsaankondiging (in een jurk van Issa) was het feest. Alexander McQueen werd een favoriet – en ook de designer van haar trouwjurk. Verder bleef Kate high street met topdesign mixen, waardoor ze naar grote hoogtes steeg op de best dressed-lijstjes.


Daar hoort ze nu nog steeds steevast bij, en daar zal ook geen verandering in komen. We zijn benieuwd hoe haar stijl zich, naarmate ze ouder wordt, blijft ontwikkelen.


De top tien tot zover:
10: Maria-Olympia van Griekenland
9: Madeleine van Zweden
8: Elisabeth Von Thurn und Taxis
7: Michael of Kent
6: Ira von Fürstenberg
5: Deena Aljuhani Abdulaziz
4: Charlotte Casiraghi
3: Charlene van Monaco
2: Kate Middleton

Beeld: Richard Young/Stephen Lock/Rex Features en GettyImages

Het klinkt bijna als een sprookje: prinses draagt broek van klein jeansbedrijfje die íedereen nu wil hebben, waardoor er een wachtlijst van drie maanden is.

Het gaat om de zwarte jeans die Meghan Markle droeg toen ze op 18 januari samen met Harry Cardiff Castle in Wales bezocht. Maker van die jeans is de firma Hiut Denim, een klein bedrijfje dat de aanvraag sinds die beruchte dag niet meer aan kan.

Wereldwijd

Die aanvragen komen overigens niet alleen van de Britten, maar ook uit Parijs en New York. David Hieatt die het bedrijfje runt met zijn vrouw Claire: ‘Sinds die dag is het gekkenhuis op onze site. De bestellingen hebben nu een wachttijd van drie maanden. We hebben meer mensen aangenomen en gaan verhuizen naar een nieuwe fabriek. Het Meghan effect is opmerkelijk.’ Op de wachtlijst voor een jeans van 175 pond… Go Hiut! En dank je, Meghan!

De jeans, zoals je 'm vindt op https://hiutdenim.co.uk/products/the-dina

 

 

Bron: Daily Mail Beeld: Getty Images, Hiut Denim

 

 

Menig royal houdt wel van een goede recycle, maar prinses Anne neemt dat wel héél serieus: zij droeg van de week een outfit van bijna veertig jaar oud.

De Princess Royal (de dochter van koningin Elizabeth) kwam naar de viering van Commonwealth Day  in een prachtige mantel met matchende hoed, tas, schoenen en handschoenen.

Een bekend ensemble voor Anne-watchers, want deze look heeft ze al veel vaker gedragen. Ze werd er voor het eerst in gespot tijdens de Royal Ascot van 1980, maar droeg ‘m ook in 1985, 1990 (weer bij de Ascot) en 2015.Met haar decennia-oude recycle volgt Anne helemaal de trend van dit moment: tijdens de Oscaruitreiking verscheen actrice Rita Moreno (West Side Story) ook al in een look van vele jaren geleden: 56 in haar geval.

Beeld: Getty Images