Nummer 2 – Van gewone meid naar royal bruid

Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: een studentikoos stijlvoorbeeld.

We zijn bovenaan onze lijst met modeprinsessen beland. Vandaag is het tijd voor de nummer twee: Catherine, duchess of Cambridge, ook wel Kate Middleton (35).Toen ze met Wiliam aan het daten sloeg was ze nog een echte universiteitsmeid, met bijbehorende kledingstijl. Maar al naar gelang Kate Middleton haar opmars maakte in royale kringen, breidde ze haar kledingkast ook langzaam uit.

Pre-verloving had Kate vanzelfsprekend nog niet de kledingbudgetten van tegenwoordig, dus winkelde ze vooral veel bij haar werkgever Jigsaw, een Brits high street merk waar ze assistent-inkoper was op de accessoire-afdeling. Toen al was er sprake van ‘het Kate-effect’: wat Kate droeg, wilden haar jonge landgenoten óók.Maar haar interesse was wel gewekt, dus na de verlovingsaankondiging (in een jurk van Issa) was het feest. Alexander McQueen werd een favoriet – en ook de designer van haar trouwjurk. Verder bleef Kate high street met topdesign mixen, waardoor ze naar grote hoogtes steeg op de best dressed-lijstjes.Daar hoort ze nu nog steeds steevast bij, en daar zal ook geen verandering in komen. We zijn benieuwd hoe haar stijl zich, naarmate ze ouder wordt, blijft ontwikkelen.De top tien tot zover:
10: Maria-Olympia van Griekenland
9: Madeleine van Zweden
8: Elisabeth Von Thurn und Taxis
7: Michael of Kent
6: Ira von Fürstenberg
5: Deena Aljuhani Abdulaziz
4: Charlotte Casiraghi
3: Charlene van Monaco
2: Kate Middleton

Beeld: Richard Young/Stephen Lock/Rex Features en GettyImages

Mama-in-spe Meghan koos voor een bezoekje vandaag (woensdag) een wel héél budgetproof jurkje uit de mama-collectie van H&M.

Nog leuker: het jurkje, dat normaal drie tientjes kost, is nu ook nog eens in de sale voor maar 17,99. Dus als je nog een zwangere met Meghan-liefde kent...

Beeld: H&M

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Maxima is erevoorzitter van het platform ambassadeurs van Méér muziek in klas. In deze video bellen de kinderen gewoon even aan bij de koningin.

Méér Muziek in de Klas en Koningin Máxima hopen op deze manier te laten zien hoe belangrijk muziekeducatie op de basisschool is. In het programma gaan kinderen op bezoek bij Koningin Máxima thuis (toen nog op Villa Eikenhorst) en vertellen de koningin over hun instrument.

Dat levert bijzonder leuke gesprekken op met een ontzettend ontspannen en humoristische koningin.

Máxima verbaast zich over de trombone:

En is onder de indruk van het vioolspel van Emma:

Bijzonder om op deze manier ook een kijkje achter de schermen van Villa Eikenhorst te krijgen, hoewel dat nu natuurlijk niet meer de officiële residentie is van het koninklijk gezin.

Beeld: Fragment uit de video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in