Het was vandaag (dinsdag) flink aanpoten voor koningin Máxima. Die na de balkonscène direct door moest naar New York.

Het leverde zoals gebruikelijk prachtige plaatjes op, maar voor Máxima was Prinsjesdag 2017 toch net even anders dan voorgaande edities. Niet alleen moest ze op netjes de koets in en acte de présence geven in de Ridderzaal, daarna moest ze ook nog eens fluks naar een heel ander continent.

Mooi in Natan
De koningin straalde evengoed in een grijze jurk van het Belgische label Natan, ontworpen door een van haar favoriete designers Edouard Vermeulen. Met bijpassend hoedje was het een - zij het ingetogen - plaatje.

Op naar de VN
De koningin en premier Rutte vertrokken direct na de balkonscène naar New York, waar ze de komende dagen aanwezig zijn bij de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het begint dinsdagavond (bij ons nacht) allemaal met een diner, dus het is voor Máxima met recht een ellenlange Prinsjesdag. Wat dan wél weer leuk is: tijdens dat diner in Lincoln Center, schuift ze aan bij schoonzus Mabel, die maandag bij de VN overlegde over haar strijd tegen kindhuwelijken.

Máxima takes New York
Weten hoe het Máxima de komende dagen vergaat in New York? Hou dan Nouveau.nl in de gaten. Wij doen uitgebreid verslag van haar tijd in The Big Apple.

Het klinkt bijna als een sprookje: prinses draagt broek van klein jeansbedrijfje die íedereen nu wil hebben, waardoor er een wachtlijst van drie maanden is.

Het gaat om de zwarte jeans die Meghan Markle droeg toen ze op 18 januari samen met Harry Cardiff Castle in Wales bezocht. Maker van die jeans is de firma Hiut Denim, een klein bedrijfje dat de aanvraag sinds die beruchte dag niet meer aan kan.

Wereldwijd

Die aanvragen komen overigens niet alleen van de Britten, maar ook uit Parijs en New York. David Hieatt die het bedrijfje runt met zijn vrouw Claire: ‘Sinds die dag is het gekkenhuis op onze site. De bestellingen hebben nu een wachttijd van drie maanden. We hebben meer mensen aangenomen en gaan verhuizen naar een nieuwe fabriek. Het Meghan effect is opmerkelijk.’ Op de wachtlijst voor een jeans van 175 pond… Go Hiut! En dank je, Meghan!

De jeans, zoals je 'm vindt op https://hiutdenim.co.uk/products/the-dina

 

 

Bron: Daily Mail Beeld: Getty Images, Hiut Denim

 

 

Menig royal houdt wel van een goede recycle, maar prinses Anne neemt dat wel héél serieus: zij droeg van de week een outfit van bijna veertig jaar oud.

De Princess Royal (de dochter van koningin Elizabeth) kwam naar de viering van Commonwealth Day  in een prachtige mantel met matchende hoed, tas, schoenen en handschoenen.

Een bekend ensemble voor Anne-watchers, want deze look heeft ze al veel vaker gedragen. Ze werd er voor het eerst in gespot tijdens de Royal Ascot van 1980, maar droeg ‘m ook in 1985, 1990 (weer bij de Ascot) en 2015.Met haar decennia-oude recycle volgt Anne helemaal de trend van dit moment: tijdens de Oscaruitreiking verscheen actrice Rita Moreno (West Side Story) ook al in een look van vele jaren geleden: 56 in haar geval.

Beeld: Getty Images