Van de koets naar de Ridderzaal naar het vliegtuig

Het was vandaag (dinsdag) flink aanpoten voor koningin Máxima. Die na de balkonscène direct door moest naar New York.

Het leverde zoals gebruikelijk prachtige plaatjes op, maar voor Máxima was Prinsjesdag 2017 toch net even anders dan voorgaande edities. Niet alleen moest ze op netjes de koets in en acte de présence geven in de Ridderzaal, daarna moest ze ook nog eens fluks naar een heel ander continent.

More content below the advertising

Mooi in Natan
De koningin straalde evengoed in een grijze jurk van het Belgische label Natan, ontworpen door een van haar favoriete designers Edouard Vermeulen. Met bijpassend hoedje was het een - zij het ingetogen - plaatje.

Op naar de VN
De koningin en premier Rutte vertrokken direct na de balkonscène naar New York, waar ze de komende dagen aanwezig zijn bij de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het begint dinsdagavond (bij ons nacht) allemaal met een diner, dus het is voor Máxima met recht een ellenlange Prinsjesdag. Wat dan wél weer leuk is: tijdens dat diner in Lincoln Center, schuift ze aan bij schoonzus Mabel, die maandag bij de VN overlegde over haar strijd tegen kindhuwelijken.

Máxima takes New York
Weten hoe het Máxima de komende dagen vergaat in New York? Hou dan Nouveau.nl in de gaten. Wij doen uitgebreid verslag van haar tijd in The Big Apple.

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in