Koningin Máxima maakte vandaag het korte tripje naar Den Haag om de Nationale Week van het geld te openen.

Het is een van de onderwerpen waar ze het meest van af weet: financiën. Koningin Máxima opende als erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken in de schouwburg van Den Haag de week van het geld.

De week richt zich op basisscholieren en hun voorbereiding op financiële zelfstandigheid. Jong geleerd is oud gedaan, is het motto. Het is een onderwerp dat Máxima aan het hart gaat: niet alleen komt ze zelf uit de financiële sector en is ze dus erevoorzitter van dit platform, ook haar werk voor de VN heeft alles met financiering te maken.

Vanmiddag blijft Máxima (die een outfit van Natan uitkoos voor de gelegenheid) nog even in financiële sferen: dan geeft ze een toespraak in Amsterdam over de kwaliteit en toegankelijkheid van financiële producten en diensten voor vrouwelijke ondernemers.

Beeld: Hollandse Hoogte

Hij mag dan 35 miljoen euro waard zijn, trouwen met huwelijkse voorwaarden vindt prins Harry he-le-maal niks.

Meghan Markle zal zich helemaal klaar hebben gemaakt voor het moment dat haar grote liefde Harry – of zijn familie, of zij advocaten – haar een pen zou geven om een prenup te ondertekenen. Immers is dat in de VS, waar zij vandaan komt, heel gewoon.

In Engeland is het veel minder gebruikelijk, en al helemaal binnen Harry’s familie.

De Windsors zijn er geen van allen erg van: Diana en Charles tekenden niets, noch Fergie en Andrew, en William en Kate. Toch werd verwacht dat het voor Meghan en Harry wel eens anders kon zijn, mede omdat zij al eens eerder gescheiden is.

Toch gaat het niet gebeuren, delen insiders nu met de Daily Mail. “Harry heeft helemaal nooit overwogen haar voorwaarden te laten tekenen”, aldus de bron. “Voor hem is zijn huwelijk met Meghan iets voor altijd.” Aaaaaah, wat romantisch.

En over romantisch gesproken: de filmversie van Meghan en Harry’s romance heeft sinds dit weekend een eerste teaser-trailer. Die willen we je natuurlijk niet ontzeggen.

Koning Filip en koningin Mathilde van België waren deze week op staatsbezoek in Canada. En Mathilde nam een koffer vol prachtige looks mee.

Van casual voor in de sneeuw tot helemaal tot in de puntjes verzorgd voor een galadiner: wie op staatsbezoek gaat, moet veelzijdig zijn. En daar is koningin Mathilde de laatste dagen geweldig in geslaagd. Haar mooiste outfits op een rij.


Beeld: Hollandse Hoogte