Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een verklaring gegeven over de hevige bosbranden die momenteel woeden in Griekenland, waar ze zelf mogelijk ook nog op vakantie gaan.

“De hevige bosbranden in Griekenland hebben veel slachtoffers geëist", laat het koningspaar weten. "Wij leven intens mee met de slachtoffers, hun families en met hen die nog in onzekerheid verkeren over het lot van hun dierbaren. Wij voelen ons verbonden en in gedachten zijn we bij hen.”

More content below the advertising

Bij de branden, in de buurt van de hoofdstad Athene, zijn meer dan vijftig mensen omgekomen, en ruim 150 mensen gewond geraakt.

Koninklijke familie nog naar Griekenland?

Het is onduidelijk waar de royals dit jaar zelf op zomervakantie gaan, want dit maken ze nooit officieel bekend. Wel hebben de Oranjes een vakantiehuis in Griekenland.

Of hun vakantie door het vreselijke nieuws op losse schroeven komt te staan, is nog onbekend: hun huis ligt op zo'n 160 kilometer van Athene.

Goede band

Behalve hun goede band met het land door het vakantiehuis dat ze er hebben, ontvingen Koning Willem-Alexander en koningin Maxima in 2016 nog de Griekse president Prokopis Pavlopoulos op Paleis Noordeinde.

Beeld: ANP

Erwin Olaf is verantwoordelijk voor de prachtige portretserie die vorig jaar geschoten werd van Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Amalia, Ariane en Alexia, spreekt openhartig over de samenwerking met de koninklijke familie.

Begin 2018 werd Olaf gevraagd om de Oranjes op de gevoelige plaat vast te leggen voor hun kerstkaart én een portretserie.

More content below the advertising

"Ik ben trots op het koningshuis, omdat het een verbindend element is, binnen een af en toe zeer verdeelde democratie", aldus de fotokunstenaar.

Een sessie in het Paleis op de Dam had "iets magisch. Het overkomt je maar een paar keer in je carrière als fotograaf dat alles op zijn plek lijkt te vallen: de techniek, het licht, het poseren, de composities, maar ook de sfeer."

Verder laat de talentvolle fotograaf weinig los. Veel meer dan dat het "leuk" was om met de Oranjes te werken, verklapt hij niet.

Olaf toont ,behalve veel eerder werk, een klein aantal foto's die hij in opdracht maakte waaronder de spraakmakende recente platen van koning Willem-Alexander en zijn gezin. 

Meer werk van Erwin Olaf zien? Zijn dubbeltentoonstelling in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag is vanaf vandaag geopend. In Nouveau van deze maand lees je alvast een groot portret van de fotograaf. 

Nu in de winkel!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Koningin Máxima was voor de Verenigde Naties in Jordanië. Qua outfits was het weer prachtig, verschillende trends kwamen voorbij. 

Vooral de flared pants is bij ons favoriet. Welke look vinden jullie goed gekozen?

More content below the advertising

1. Wijde pijp

Wij vinden de bruine look van Natan een heel mooie. De koningin combineerde, toen ze onder meer twee vrouwelijke ondernemers in Al Hana Boutique bezocht, een prachtige flared pants (trend op dit moment) met bijpassende mantel.

2. Prachtige avondjurk

Máxima pakt vaak flink uit als het om een avondjurk gaat. Zo ook op de tweede dag van haar bezoek. Ze koos voor een ingekorte avondjurk van Giambattista Valli. De jurk was nog te koop, maar nu uitverkocht. De rest van de collectie vind je hier.

3. De coltrui

De koningin hield haar nek gesloten met een chique coltrui van Max Mara. De trui met col staat niet iedereen, maar eerlijk is eerlijk Maxima komt ermee weg.

 

 

Bron: Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in