Het is een lang weekend, het zonnetje doet (voor nu in elk geval) zijn best en Máxima straalt ons tegemoet op televisie. Dat moet Koningsdag zijn!

Het is elk jaar weer spannend om te zien hoe smaakvol de Oranjes er uit zien op onze nationale feestdag (én Willem-Alexanders verjaardag, laten we dat ook niet vergeten), maar dit jaar moest en zou dat goed zitten: ze zouden toch niet de dag voor Koningsdag zulke prachtige nieuwe foto's vrijgeven, om zichzelf daarmee vooraf al te overtroeven?

Nee hoor. Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane bleken ook in den lijve in Groningen regelrechte plaatjes, zij het natuurlijk een stukje meer casual dan op de staatsieportretten. Later vandaag vind je op Nouveau.nl de allerleukste foto's van de royals tijdens Koningsdag 2018, maar de outfit van Máxima willen we je tot dat moment zeker niet ontzeggen.

Het koningshuis debuteerde de Koningsdag-looks zelf via Instagram 

Die komt dit jaar, net als de outfit van Amalia trouwens, uit het atelier van Natan. En is dankzij de jas prima geschikt voor iets frisser weer, want eind april weet je het natuurlijk maar nooit. Dat Máxima Natan draagt is overigens geen verrassing: ze droeg vorig jaar een ontwerp van Jan Taminiau (die in de omgeving van Tilburg geboren is, dus wel zo logisch), maar kiest verder jaar in jaar uit voor de Belgische ontwerper.

Edouard Vermeulen laat weten dat de jurk halflang is, met een dégradé van rood borduurwerk op huidkleurig tule, al een beetje te zien rond Máxima's hals. De jurk is nauwsluitend, en loopt onderaan wijd uit. De mantel is volgens de ontwerper gemaakt in jaren '50-stijl, van zacht geweven rode wol. Wel zo lekker, met dit soort ochtendtemperaturen.

Wij zijn ook héél benieuwd hoe de jurk er zonder jas uitziet. Kom maar door, zonnekracht!

Beeld: ANP/Instagram koninklijk huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan Markle is dol op de clutch als accessoire, net als haar schoonzus Kate en haar zus Pippa. Niet zo gek dus dat ze alledrie vaak met eentje gespot worden. 

Een oplettende blogger is onlangs wat opgevallen.

'Rietje'

Of het nu een gevalletje toeval is of niet, maar grappig is het wel. Zowel Pippa als Meghan blijken over dezelfde clutch te beschikken. Namelijk een rieten exemplaar van J.Crew (was te koop voor zo'n 60 euro). 

Sold out

De Duchess of Sussex droeg hem onlangs bij de Sentebale polowedstrijd van manlief Harry en Pippa had hem twee keer bij zich tijdens Wimbledon. Je begrijpt toen blogger Middleton Maven hierachter kwam en erover schreef, was de clutch in rap tempo uitverkocht helaas. 

Wie draagt de clutch volgens jullie beter, Meghan of Pippa?

 

Bron: People Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het is al een tijdje stil rondom ons koningspaar, vanwege de zomervakantie natuurlijk. Maar komende week keren de Oranjes dan toch eindelijk weer terug naar Wassenaar. Al is het de vraag wanneer we Máxima voor het eerst weer aan het werk zien.

Het is nog heel even vakantie, in De Eikenhorst. De meiden hoeven pas maandag de 27e weer naar school, en op die dag begint ook het werkschema van de koning weer. Die opent die dag het mbo-jaar 2018-2019 in Tilburg.

Agenda
Voor Máxima staat echter pas op 10 september een eerste werkverplichting in de agenda: dan opent zij een theater in Meierijstad. Overigens is het heus de verwachting dat de koningin voor die datum alweer gespot wordt. Er zullen de komende weken meer agendapunten worden toegevoegd voor Máxima, en ze staat er ook om bekend regelmatig onaangekondigd ergens op bezoek te gaan. Zodra het zover is, lees je er uiteraard over hier op Nouveau.nl.

Hoe lang we precies nog moeten wachten op de eerste foto's van Máxima post-vakantie, is dus nog niet bekend. Maar gezien de schema's van de meiden en Willem-Alexander, lijkt het wel zeker dat de royals komende week in elk geval terugkeren op Nederlandse bodem. We hebben ze gemist deze zomer.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in