Het is een lang weekend, het zonnetje doet (voor nu in elk geval) zijn best en Máxima straalt ons tegemoet op televisie. Dat moet Koningsdag zijn!

Het is elk jaar weer spannend om te zien hoe smaakvol de Oranjes er uit zien op onze nationale feestdag (én Willem-Alexanders verjaardag, laten we dat ook niet vergeten), maar dit jaar moest en zou dat goed zitten: ze zouden toch niet de dag voor Koningsdag zulke prachtige nieuwe foto's vrijgeven, om zichzelf daarmee vooraf al te overtroeven?

Nee hoor. Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane bleken ook in den lijve in Groningen regelrechte plaatjes, zij het natuurlijk een stukje meer casual dan op de staatsieportretten. Later vandaag vind je op Nouveau.nl de allerleukste foto's van de royals tijdens Koningsdag 2018, maar de outfit van Máxima willen we je tot dat moment zeker niet ontzeggen.

Het koningshuis debuteerde de Koningsdag-looks zelf via Instagram 

Die komt dit jaar, net als de outfit van Amalia trouwens, uit het atelier van Natan. En is dankzij de jas prima geschikt voor iets frisser weer, want eind april weet je het natuurlijk maar nooit. Dat Máxima Natan draagt is overigens geen verrassing: ze droeg vorig jaar een ontwerp van Jan Taminiau (die in de omgeving van Tilburg geboren is, dus wel zo logisch), maar kiest verder jaar in jaar uit voor de Belgische ontwerper.

Edouard Vermeulen laat weten dat de jurk halflang is, met een dégradé van rood borduurwerk op huidkleurig tule, al een beetje te zien rond Máxima's hals. De jurk is nauwsluitend, en loopt onderaan wijd uit. De mantel is volgens de ontwerper gemaakt in jaren '50-stijl, van zacht geweven rode wol. Wel zo lekker, met dit soort ochtendtemperaturen.

Wij zijn ook héél benieuwd hoe de jurk er zonder jas uitziet. Kom maar door, zonnekracht!

Beeld: ANP/Instagram koninklijk huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in