Het is een lang weekend, het zonnetje doet (voor nu in elk geval) zijn best en Máxima straalt ons tegemoet op televisie. Dat moet Koningsdag zijn!

Het is elk jaar weer spannend om te zien hoe smaakvol de Oranjes er uit zien op onze nationale feestdag (én Willem-Alexanders verjaardag, laten we dat ook niet vergeten), maar dit jaar moest en zou dat goed zitten: ze zouden toch niet de dag voor Koningsdag zulke prachtige nieuwe foto's vrijgeven, om zichzelf daarmee vooraf al te overtroeven?

More content below the advertising

Nee hoor. Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane bleken ook in den lijve in Groningen regelrechte plaatjes, zij het natuurlijk een stukje meer casual dan op de staatsieportretten. Later vandaag vind je op Nouveau.nl de allerleukste foto's van de royals tijdens Koningsdag 2018, maar de outfit van Máxima willen we je tot dat moment zeker niet ontzeggen.

Het koningshuis debuteerde de Koningsdag-looks zelf via Instagram 

Die komt dit jaar, net als de outfit van Amalia trouwens, uit het atelier van Natan. En is dankzij de jas prima geschikt voor iets frisser weer, want eind april weet je het natuurlijk maar nooit. Dat Máxima Natan draagt is overigens geen verrassing: ze droeg vorig jaar een ontwerp van Jan Taminiau (die in de omgeving van Tilburg geboren is, dus wel zo logisch), maar kiest verder jaar in jaar uit voor de Belgische ontwerper.

Edouard Vermeulen laat weten dat de jurk halflang is, met een dégradé van rood borduurwerk op huidkleurig tule, al een beetje te zien rond Máxima's hals. De jurk is nauwsluitend, en loopt onderaan wijd uit. De mantel is volgens de ontwerper gemaakt in jaren '50-stijl, van zacht geweven rode wol. Wel zo lekker, met dit soort ochtendtemperaturen.

Wij zijn ook héél benieuwd hoe de jurk er zonder jas uitziet. Kom maar door, zonnekracht!

Beeld: ANP/Instagram koninklijk huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Ze zal er flink van balen, maar eens op film is altijd op film. Er komt een nieuwe film met Meghan Markle in de bioscoop. Maar dan wel een oudje waar ze zich flink voor geneert.

Ver voordat ze prins Harry tegen het lijf liep, en zelfs voor ze bekend werd door de serie Suits, maakte Meghan de film The Boys & Girls Guide To Getting Down. Die kwam in 2011 als tv-film uit in de VS, maar werd in Europa niet uitgebracht. Tot nu.

More content below the advertising

Want ja, de makers van de film zien wel brood in hun film, over een groep twintigers die gaat stappen in Los Angeles. Meghan speelt er party girl Dana, en dat zou voor heel wat gênante momenten tussen haar en de queen kunnen zorgen.

Haar verleden kan ze natuurlijk niet uitwissen, en de release van de film is ook niet tegen te houden. Het is de verwachting dat de film aanvankelijk alleen in Groot-Brittannië op het witte doek komt.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in