Wat een schitterende campagne

We zien ze maar zelden, de kleintjes van Tatiana en Andrea Casiraghi. Maar ze blijken al net zo stijlvol als de rest van het Monegaskische koningshuis.

Baby Dior – het kinderlabel van modehuis Dior dus – heeft een bijzondere band met de royals van Monaco. De tweeling van Charlene en Albert werd bijvoorbeeld gedoopt in kleding van Baby Dior. En vijftig jaar geleden, toen het merk ontstond, werd de allereerste kinderboetiek geopend door niemand minder dan prinses Grace. Om hun 50-jarig jubileum te vieren, vroeg het merk haar achterkleinkinderen om te poseren voor een nieuwe campagne.

Grace Kelly bij de opening van de eerste Baby Dior-boetiek

Sasha en India Casiraghi (vier en twee) gingen samen met hun mooie moeder Tatiana (33) in de nieuwe collectie van Dior op de foto in het paleis van Gstaad, waar Grace en prins Reinier jaren geleden ook logeerden. Uniek, want deze twee mini-royals krijgen we maar zelden te zien.

Tatiana is de steenrijke erfgename van het Santo Domingo-fortuin en sinds 2013 de echtgenote van Andrea Casiraghi, de zoon van prinses Caroline. Het stel woont samen met hun kinderen in Londen.

Sasha en India tijdens de Nationale Dag van Monaco in 2016

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in