Ben jij jarig op 27 april en bereik je, net als koning Willem-Alexander, dit jaar een kroonjaar? Op 27 april viert de koning zijn vijftigste verjaardag en omdat dat een bijzondere is, wil hij dat op een extra speciale manier vieren.

Lees ook: Video: prinsesjes Ariane en Alexia beeldig op de society bruiloft van het jaar

Namelijk met 150 'lotgenoten'. Willem-Alexander is op zoek naar 150 Nederlanders die net als hij een kroonjaar bereiken op 27 april. Met hen wil hij een dag later, op 28 april, 's avonds feestelijk dineren in het Koninklijk Paleis op de Dam. Natuurlijk is ook koningin Máxima van de partij.

Wie niet waagt, wie niet wint

Jarigen van 20 jaar of ouder komen in aanmerking voor een plaatsje aan tafel in het paleis door zich online aan te melden. Dus waag een gokje en breng je mooiste jurk vast naar de stomerij, want wie weet prik jij op 28 april wel een vorkje mee met het koninklijk paar.

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP