Ze maakte deze week een historisch treintochtje, maar zo te zien kon het koningin Elizabeth niet bekoren. Geen wonder: zij houdt van zelf rijden.

Precies 175 jaar geleden pakte de eerste Britse royal de trein. Dat was koningin Victoria, in 1842. Anno 2017 was het de eer aan Elizabeth om dat tripje nog even dunnetjes over te doen in een naar haarzelf vernoemde trein. Aardig, maar erg hard ging het niet.


En laat de queen daar nou net zo van houden. Zij wordt nog steeds regelmatig zelf achter het stuur van haar trouwe Landrover gespot. Zo doet ze het al jaren, en oh wee als iemand probeert haar in de passagiersstoel te houden.

Lees ook: Lollig: peuter weigert bloemen aan koningin Elizabeth te geven

Dat ondervond de koning van Saudi-Arabië in 1998 aan de lijve. Hij kreeg tijdens een bezoek aan het Schotse buitenverblijf van de koningin de schrik van zijn leven toen zij druk kletsend zelf achter het stuur kroop om hem de gronden te laten zien. In zijn land mochten (en mogen!) vrouwen namelijk helemaal geen autorijden. Of nou ja: geen rijbewijs halen. Volgens insiders trapte de queen tijdens dat ritje het gaspedaal ook nog eens onkarakteristiek hard in. Je zou haast denken dat ze er iets mee wou zeggen.Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in