Ze maakte deze week een historisch treintochtje, maar zo te zien kon het koningin Elizabeth niet bekoren. Geen wonder: zij houdt van zelf rijden.

Precies 175 jaar geleden pakte de eerste Britse royal de trein. Dat was koningin Victoria, in 1842. Anno 2017 was het de eer aan Elizabeth om dat tripje nog even dunnetjes over te doen in een naar haarzelf vernoemde trein. Aardig, maar erg hard ging het niet.

En laat de queen daar nou net zo van houden. Zij wordt nog steeds regelmatig zelf achter het stuur van haar trouwe Landrover gespot. Zo doet ze het al jaren, en oh wee als iemand probeert haar in de passagiersstoel te houden.

Lees ook: Lollig: peuter weigert bloemen aan koningin Elizabeth te geven

Dat ondervond de koning van Saudi-Arabië in 1998 aan de lijve. Hij kreeg tijdens een bezoek aan het Schotse buitenverblijf van de koningin de schrik van zijn leven toen zij druk kletsend zelf achter het stuur kroop om hem de gronden te laten zien. In zijn land mochten (en mogen!) vrouwen namelijk helemaal geen autorijden. Of nou ja: geen rijbewijs halen. Volgens insiders trapte de queen tijdens dat ritje het gaspedaal ook nog eens onkarakteristiek hard in. Je zou haast denken dat ze er iets mee wou zeggen.

Oké, echt een koopje is het niet. Maar de Saloni-jurk die de koningin gisteravond droeg bij de opening van het One Young World-congres is wel echt om op te eten.

De koningin meldde zich woensdagavond in het Vredespaleis in Den Haag om het congres officieel te openen, en koos daarvoor de perfecte frisse outfit. Een fonkelnieuwe jurk die ze wellicht op Net-A-Porter in haar winkelwagentje gooide.

Het is een design van Saloni, een Brits label met Indiase roots dat grossiert in de meest geweldige jurken, zoals het zijden/satijnen exemplaar dat de koningin nu in haar kledingkast heeft hangen. Even sparen is het misschien wel (Máxima's exacte jurk kost off the rack 625 pond), maar de koningin zal vast aantonen dat je er járen mee verder kunt.

Beeld: One Young World/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Regenen deed het al heel lang niet meer in Dubbo, Australië. Dus was de verrassing groot dat er, uitgerekend toen Harry en Meghan op bezoek waren, een wolkbreuk plaatsvond. De royals pasten zich gezellig aan aan de barre omstandigheden.

Dat de liefde er tussen de duke en duchess nog altijd van af spat was wel duidelijk, maar samen schuilend onder een parapluutje vormden ze toch wel een heel verliefd paartje. Wat een gezellige foto's.

Het lijkt wel een romantische film zo...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The romance 💕

Een bericht gedeeld door HRH Meghan, Duchess of Sussex (@hrhduchessofsussex) op

Ook met de liefde voor hun aankomende baby zit het zichtbaar goed. Zie die twee even in katzwijm vallen om een lekker paar babybeentjes.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in