Verlovingsjurk
Verlovingsjurk

Op 16 november 2010 kondigden prins William en Kate Middleton hun verloving aan in London. Alle ogen (en camera’s!) waren op de Royal couple gericht. De verlovingsring die de Duchess of Cambridge droeg is erg bijzonder, omdat deze ooit door prinses Diana is gedragen. Naast de ring werd er ook veel aandacht gegeven aan de verlovingsjurk die Kate droeg. Zij koos voor een diepblauwe wikkel jurk, die perfect paste bij haar ring. Deze prachtige jurk kan nu gekocht worden!

De little blue dress

Ontwerpster Daniella Helayel, creative director van het Londense merk Issa, had de originele jurk van de Duchess gemaakt. Nadat Kate zich in 2010 in het koningsblauwe exemplaar van Helayel hulde was deze onmiddellijk uitverkocht. Helayel heeft nu voor het Britse merk Monsoon 13 jurken ontworpen met referenties naar haar eerdere werk voor Issa. En natuurlijk is Kate’s befaamde blauwe jurk daar een van. De jurk hangt nu in de winkels. Het enige nadeel is dat de jurk niet online te koop is. Heeft u er een retourtje London voor over?

The Gisele, de verlovingsjurk van Kate.

Bewaren

Bewaren

De Britse koningin Elizabeth heeft haar laatste corgi laten inslapen. De bijna vijftienjarige Willow was volgens de Daily Mail ziek en Elizabeth wilde niet dat de hond zou lijden.

Door de dood van Willow komt er een einde aan een tijdperk van corgi's aan het Britse hof.

Elizabeth heeft er gedurende haar koningschap tientallen gehad, maar maakte in 2015 bekend dat er geen nieuwe meer zouden komen omdat ze bang was dat ze er over zou struikelen en dan maanden zou zijn uitgeschakeld door ernstig letsel.

Elizabeth heeft nu nog twee dorgi's (kruising tussen een Corgi en een dachshund) Candy en Vulcan. De twee viervoeters zijn allebei op leeftijd, waardoor hun gedrag wat meer voorspelbaar is.

Willow was samen met Holly, de corgi die in het najaar van 2016 stierf, een van de hoofdrolspelers in de James Bond-sketch die speciaal voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2012 in Londen werd gemaakt.

Daarin was te zien hoe de viervoeters vrolijk door het paleis tippelden terwijl acteur Daniel Craig als Bond de koningin ophaalde per helikopter.

Het Britse hof wil niet op het nieuws reageren omdat het een privékwestie is, maar insiders vertellen de Daily Mail dat koningin Elizabeth diep bedroefd is vanwege het verlies van Willow.

Een romantisch afspraakje voor ons koningspaar: Willem-Alexander en Máxima schoven woensdagavond aan bij de première van Gurre-Lieder.

Het was de tweede première in een week tijd voor Máxima, die maandagavond ook al bij de eerste voorstelling van de musical The Color Purple was.

Ook dit keer weer straalde ze, met haar man aan haar zijde. In De Nationale Opera in Amsterdam genoot het koppel van de romantische voorstelling.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in