waar we Máxima vaak zien in uitbundige kleuren en jurken, is Prinses Laurentien iets gematigder. Hoewel? Ze heeft in bijna elk outfit wel een kleurrijk accessoire of een karakteristieke knipoog. Tijd om eens een kijkje te nemen naar de stijl van Prinses Laurentien:

Tijdens Koningsdag is Laurentien altijd erg benaderbaar. Ze kiest op deze feestdag vaak voor uitbundige kleuren. Zo ook dit jaar, met een prachtig geel leren jasje met hoge kraag. En, zoals we haar kennen, gaat ze graag het gesprek aan met de jongeren in het publiek.

Tijdens haar bezoek aan China is haar kleding iets formeler. Daarnaast kiest ze regelmatig voor een broek met een goeie pump eronder.

Dit is één van onze favorieten. een originele kraag op de driekwartsjas, maar vooral die schóenen. Die maken de look helemaal af.

Dan weer iets stemmiger als de gelegenheid daarom vraagt toen haar man Prins Constantijn de World Press Photo 2018 bekendmaakte. Let ook op de uitgesproken sieraden.

Een gedurfde look met uitgesproken kleur. De oorbellen mooi afgestemd op haar top en een paar kniehoge laarzen. Hip!

Bij een concert in het Concertgebouw verscheen ze in dit prachtige ensemble.

Prinses Laurentien maakt zich sterk voor het bestrijden van analfabetisme. Daarom is De Nationale Voorleesdag vaste prik voor haar. Ze leest dan met enthousiasme voor aan kinderen en kiest, in dit geval, ook voor een kleurrijke outfit. 

Prachtig leren jasje wat haar jeugdig maakt.

Karakteristieke outfit, waarbij de kleur onopvallend is, maar de ketting juist weer heel aanwezig.

Maar ook bij officiële gelegenheden is altijd ruimte voor iets uitgesprokens (zie, de oorbellen!)

Beeld: ANP Royal Images.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Je even een echte royal wanen? Het kan tijdens Royal Polo at the Palace: een polotoernooi bij het paleis in Apeldoorn.

Nationale en internationale poloteams strijden op zaterdag 25 en zondag 26 augustus om de King’s Cup voor het prachtige decor van het paleis. En nog leuker: de tuinen, Koninklijke stallen en het dak van het paleis zijn die dagen ook opengesteld voor bezoekers.

Om voor het ultieme royalgevoel te zorgen wordt er tussen de wedstrijden door een ‘charity-veiling’ gehouden door veilinghuis Bonhams, en zijn er typisch Engelse sportrijtuigen te bezichtigen, compleet met chique passagiers.

Zelf kun je ook op chique naar Apeldoorn: de dresscode voor de dagen is Summer Chiq – en er wordt een prijs uitgereikt voor het beste hoedje. Lijkt ons een stijlvolle manier om de zomer af te sluiten. Tickets koop je hier.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De Bas Smit-shirts gaan al een paar weken heel Nederland door. Nu heeft de man van Nicolette van Dam zijn zinnen gezet op de ultieme T-shirtdrager: koningin Máxima.

Je bent ze vast al wel tegengekomen op social media: de T-shirts met het hoofd van Bas Smit erop. De man van presentatrice Nicolette van Dam kwam per abuis op een shirtje terecht na een druktest door RUMAG. Uiteindelijk werd besloten de ‘viral’ shirtjes maar gewoon te verkopen.

Dat sloeg aan – menig BN’er werd gespot in het shirt met het hoofd van Bas erop – en de opbrengsten werden overgemaakt naar een goed doel: het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

 

B O S S X B A S 😂😂😂 Dat zijn nog eens tanden..🤣 @bassmit Thnx Broski voor dit shirt 💙😅

Een bericht gedeeld door Jandino (@jandinoasporaat) op

Inmiddels is er al meer dan 20.000 euro ingezameld met de shirts, en overweegt Bas om te stoppen met de verkoop, vertelt hij tegen het AD. “Als koningin Máxima het T-shirt draagt, dán stop ik. Dat zou toch echt helemaal te gek zijn?”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in