waar we Máxima vaak zien in uitbundige kleuren en jurken, is Prinses Laurentien iets gematigder. Hoewel? Ze heeft in bijna elk outfit wel een kleurrijk accessoire of een karakteristieke knipoog. Tijd om eens een kijkje te nemen naar de stijl van Prinses Laurentien:

Tijdens Koningsdag is Laurentien altijd erg benaderbaar. Ze kiest op deze feestdag vaak voor uitbundige kleuren. Zo ook dit jaar, met een prachtig geel leren jasje met hoge kraag. En, zoals we haar kennen, gaat ze graag het gesprek aan met de jongeren in het publiek.

Tijdens haar bezoek aan China is haar kleding iets formeler. Daarnaast kiest ze regelmatig voor een broek met een goeie pump eronder.

Dit is één van onze favorieten. een originele kraag op de driekwartsjas, maar vooral die schóenen. Die maken de look helemaal af.

Dan weer iets stemmiger als de gelegenheid daarom vraagt toen haar man Prins Constantijn de World Press Photo 2018 bekendmaakte. Let ook op de uitgesproken sieraden.

Een gedurfde look met uitgesproken kleur. De oorbellen mooi afgestemd op haar top en een paar kniehoge laarzen. Hip!

Bij een concert in het Concertgebouw verscheen ze in dit prachtige ensemble.

Prinses Laurentien maakt zich sterk voor het bestrijden van analfabetisme. Daarom is De Nationale Voorleesdag vaste prik voor haar. Ze leest dan met enthousiasme voor aan kinderen en kiest, in dit geval, ook voor een kleurrijke outfit. 

Prachtig leren jasje wat haar jeugdig maakt.

Karakteristieke outfit, waarbij de kleur onopvallend is, maar de ketting juist weer heel aanwezig.

Maar ook bij officiële gelegenheden is altijd ruimte voor iets uitgesprokens (zie, de oorbellen!)

Beeld: ANP Royal Images.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Mama-in-spe Meghan koos voor een bezoekje vandaag (woensdag) een wel héél budgetproof jurkje uit de mama-collectie van H&M.

Nog leuker: het jurkje, dat normaal drie tientjes kost, is nu ook nog eens in de sale voor maar 17,99. Dus als je nog een zwangere met Meghan-liefde kent...

Beeld: H&M

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Maxima is erevoorzitter van het platform ambassadeurs van Méér muziek in klas. In deze video bellen de kinderen gewoon even aan bij de koningin.

Méér Muziek in de Klas en Koningin Máxima hopen op deze manier te laten zien hoe belangrijk muziekeducatie op de basisschool is. In het programma gaan kinderen op bezoek bij Koningin Máxima thuis (toen nog op Villa Eikenhorst) en vertellen de koningin over hun instrument.

Dat levert bijzonder leuke gesprekken op met een ontzettend ontspannen en humoristische koningin.

Máxima verbaast zich over de trombone:

En is onder de indruk van het vioolspel van Emma:

Bijzonder om op deze manier ook een kijkje achter de schermen van Villa Eikenhorst te krijgen, hoewel dat nu natuurlijk niet meer de officiële residentie is van het koninklijk gezin.

Beeld: Fragment uit de video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in