Will en Kate zoeken hulp

Ze hebben hun handen vol aan ‘monsterprinsje’ George, en hebben natuurlijk nóg een kleine rondlopen. Dus schakelen Will en Kate de hulp in van een tweede nanny. Met een imposant salaris

De nog anonieme dame zou bij het gezin in komen wonen als zij deze zomer permanent naar Kensington Palace verhuizen. De hoop is dat zij nog voor George in september naar de basisschool gaat grip kan krijgen op de situatie. Haar achtergrond geeft hoop: de nieuwe aanwinst van de Windsors spreekt zes talen, en is gespecialiseerd in gedragswetenschappen.

Boefje
De toekomstige koning is namelijk nogal pittig, zo bleek de laatste weken meermaals. Tijdens de bruiloft van tante Pippa zou hij zich flink misdragen hebben, en tijdens de balkonscène op de officiële verjaardag van oma Elizabeth maakte hij (voordat de stoere vliegtuigen overvlogen dan) een verveelde indruk. Niet voor niets noemde Kate hem al eens ‘een beetje een boefje’.

Lees ook: William en Kate geven een kijkje in hun privéleven

Dus komen er meer regels voor het knaapje. Dat kan de nieuwe nanny wel aan: zij komt (net als de andere royal nanny Maria trouwens) van de meest prestigieuze nanny-opleiding ter wereld, Norland College. Hier studeren jaarlijks alleen de veertig allerbeste kinderverzorgsters af, die vaak bij royals en celebrities aan de slag gaan. En ja: daar betaal je dus flink voor.

Met nanny nummer één: Maria.

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in