Prinses Iman, de dochter van koningin Rania en koning Abdoellah van Jordanië, ontpopt zich tot een schitterend mooie jonge vrouw die flink op haar moeder lijkt.

Het was een domper voor fans van de koninklijke familie van Jordanië: op de traditionele nieuwjaarsfoto van het gezin, ontbrak oudste dochter Iman. En laat dat nou nét de royal zien die iedereen graag wil zien.

Heel gek is dat niet: Iman is een bloedmooie prinses aan het worden. Dat ze niet op de foto stond, komt omdat ze momenteel studeert in de VS, aan Georgetown University. Kroonprins Hussein (23), prinses Salma (17) en prins Hashem (12) poseerden wel gewoon gezellig met hun ouders.

Gelukkig figureert Iman wel regelmatig op haar moeders Instagram en gloort er hoop: over twee jaar zou ze afgestudeerd moeten zijn en weer gewoon naar Jordanië terugkeren, net als broer Hussein.

 

Haar royal wedding was een waar sprookje, maar naar het schijnt ging er een teleurstelling aan vooraf: Meghan Markle mocht de tiara van haar dromen niet dragen op haar grote dag.

De duchess zou haar oog vooraf hebben laten vallen op een tiara met smaragden. Maar volgens de Britse krant The Sun ging de queen daar voor liggen. "Prins Harry was woest toen ze hoorden dat ze die niet mocht dragen", deelt een paleisbron. "Er volgde een verhitte discussie."

Op zich had koningin Elizabeth zo haar redenen, delen insiders. De herkomst van de tiara was niet helemaal zeker, melden zij. "Er bestond enige zorg of de tiara oorspronkelijk uit Rusland was gekomen."

Een beetje een vreemd verhaal, maar het draaide er op uit dat Meghan haar B-keuze droeg tijdens haar droombruiloft. Ze had het al helemaal losgelaten. Maar drie keer raden welke tiara Elizabeths kleindochter Eugenie in oktober droeg op háár wedding... juist. Kennelijk was in de tussentijd de herkomst van het sieraad goed vastgelegd.

Het paleis geeft geen commentaar op het hele verhaal, en de bruiden waren allebei prachtig. Maar zuur moet het wel zijn geweest, voor Meghan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Vanochtend stond ze nog in Madurodam, maar Máxima haalt het meeste uit haar eerste werkdag sinds haar 'ziekmelding'. Vanmiddag schoof ze aan bij een lunch om de president van Oostenrijk te verwelkomen in Nederland.

Op Paleis Noordeinde was het, hup, omkleden geblazen voor de koningin, die haar prachtige outfit met klokmouwen verruilde door een nieuw design van Natan. 

Allebei mooi, maar dit was natuurlijk wel iets geschikter om in te proosten.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in