‘Elisabeth mag nooit luieren’

Kroonprinsesjes hoef je niet te benijden. Dat blijkt maar weer nu royaltywatcher Thierry Debels in het Belgische magazine Dag Allemaal een boekje opendoet over kroonprinses Elisabeth (15).

Een normale jeugd. Dat wil iedereen voor zijn kind. Koningsparen zijn daarin niet anders. Maar waar onze eigen Amalia (13) volgens berichten waar mogelijk nog lekker veel vrijheid krijgt, is er voor prinses Elisabeth van België (die na de zomer zestien wordt) nu al geen echte jeugd meer bij.

'Mathilde regisseert elke minuut'
“Ze mag nooit luieren”, deelt royaltywatcher Thierry Debels met het magazine Dag Allemaal over de kroonprinses van onze zuiderburen. Hij spreekt van een streng paar ouders. “Filip, Astrid en Laurent kregen eigenlijk geen opvoeding”, stelt hij. “Zij werden aan hun lot overgelaten door Albert en Paola. Bij Mathilde is het net omgekeerd. Zij regisseert elke minuut in het leven van haar kinderen.”

Altijd druk
Dat levert een druk leventje op, voor Elisabeth en haar broertjes en zusje. “De kinderen van Filip en Mathilde moeten altijd iets aan het doen zijn. Zit Elisabeth niet op balletklas, dan moet ze toonladders oefenen op de piano of tennissen. Ze mag rondfietsen in het grote privépark in Laken of zwemmen in het tropisch zwemparadijs. Ze tekent en leest ook graag, maar mag niet luieren.”

Jong geleerd
Dat zit er diep in, deelt royaltyspecialist Kathy Pauwels met het magazine. “Filip en Mathilde hebben hun kroost al vroeg laten wennen aan fotosessies en cameraploegen. Elisabeth was nog geen tien toen ze haar eerste speech gaf en drie jaar geleden hield ze zowaar een zelfgeschreven toespraak in de drie landstalen."

Stop met wat je aan het doen bent. Wij hebben namelijk het geheim voor de perfecte highlighter gevonden. Nou ja, Daniel Martin, de make-upartiest van Meghan Markle dan.

En echt een gouden tip kunnen we wel zeggen.

Natuurlijk glow

Daniel gebruikt namelijk niet zomaar even een highlighter, hij creëert het effect met een specifiek verzorgingsproduct. Een product waar Meghan een prachtige glans van in haar gezicht krijgt.

Eucerin

Hij heeft het over de crème Aquaphor van het merk Eucerin, waar overigens ook actrice Jessica Alba fan van is. Daniel gebruikt het op de plekken in het gezicht waar je wil highlighten. "Ik breng het aan op alle hoge punten van het gezicht. Het is vooral mooi voor op foto's", zo verklapt hij aan E! News.

Kopen

Het fijne is dat deze crème gewoon bij de drogist te vinden is. Je koopt hem hier voor 9 euro.

Bron: E! News Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Willem-Alexander en Máxima zijn in Londen, en daarvoor wordt flink uitgepakt door de Britse royals.

De Oranjes werden vanochtend ontvangen door prins Charles en Camilla, en worden straks verwelkomd door koningin Elizabeth en prins Philip. Dat is een unicum aan het worden: de man van de koningin is sinds vorig jaar met pension, en rukt nog maar zelden uit voor officiële aangelegenheden. Voor Willem-Alexander en Máxima maakt hij een uitzondering.

We updaten dit verhaal de hele ochtend en middag met de nieuwste foto's vanuit Londen!

Na het eerste fotomoment in de Nederlandse residentie is het tijd voor een ceremonie op Horse Guards Parade, waarbij de koningin haar Nederlandse tegenhangers officieel welkom heet. Máxima draagt voor de dag een nieuwe mantel van Claes Iversen (zie hieronder). Wat ze daar onder draagt (ook Claes?) zullen we nog even moeten afwachten.

Slapen op het paleis

Er wordt na deze plechtigheden geluncht op Buckingham Palace (waar de Oranjes vannacht ook slapen), waarna onze koning en koningin naar een expositie in de Picture Gallery gaan en een krans leggen bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Daar staat ook een rondleiding op het programma.

De rest van de dag zit al even afgeladen vol, want aansluitend houdt koning Willem-Alexander een toespraak in het Britse Parlement en spreekt het koninklijk paar met een aantal parlementariërs. Dan is het hup, naar Clarence House. In de woning van Charles en Camilla worden ze namelijk verwacht voor de afternoon tea.

Allemaal in de grime

Daarna begint de aankleedmarathon van de royals, die zich om 21.00 uur onze tijd op Buckingham Palace melden voor een staatsbanket. Met naast Elizabeth, Charles en Camilla (Philip is geen zekerheidje) óók Will en Kate in de gelederen. En aangezien Willem-Alexander en Máxima de guests of honor zijn, is ook schoonzus Mabel - die natuurlijk in Londen woont - van harte uitgenodigd.

De Stuart

Dat ons heel wat pracht te wachten staat is een zekerheidje. Zeker nu rondzoemt dat Máxima misschien wel het beroemde Stuart-diadeem inclusief het pronkstuk de Stuart-diamant (à bijna veertig karaat) uit de kast trekt. Die werd in 1972 voor het laatst in zijn volledigheid gedragen, door koningin Juliana tijdens een bezoek aan Buckingham Palace.

Máxima droeg het diadeem onlangs in Luxemburg (zie hierboven), maar dan wel zonder die grote diamant. Is vanavond de avond dat hij dan eindelijk in zijn totaliteit uit de kast komt? Veel insiders durven er geld op in te zetten. Wij zitten er klaar voor!

Houd Nouveau.nl in de gaten voor het laatste nieuws rondom het staatsbezoek!

Bron outfit: Modekoninginmaxima.nl Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in