In Engeland houdt een nieuw boek over Prins Charles de gemoederen behoorlijk bezig. Tom Bouwer doet, letterlijk, een boekje open over de extravagante en , volgens hem, egocentrische leefwijze van de kroonprins.

'Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles', zo heet het naslagwerk. Het gaat in de publicatie nauwelijks over de goede dingen die Charles doet. Hij krijgt er behoorlijk van langs.

Logeren

Wie de prins van Wales te logeren krijgt, kan er op rekenen dat daags ervoor een vrachtwagen voorrijdt met zijn slaapkamerameublement - inclusief speciale lakens - om de prinselijke logeerkamer mee in te richten.

Charles eet ook niet wat de pot van zijn gastheer of gastvrouw schaft. Hij laat zijn eigen eten sturen, en voor recepties buiten de deur brengt een lakei alvast de speciaal gemixte martini vooruit.

Van zijn moeder Elizabeth heeft hij het niet. Die woont in een paleis dat nog steeds hetzelfde is ingericht als toen ze 67 jaar geleden op de troon kwam en waarvan het dak lekt. 

Thuis eet ze uit tupperware en als ze ergens te gast is, eet ze hetzelfde als iedereen. Charles is het tegenovergestelde - hij neemt onder meer zijn eigen glas en kussen mee.

Rol van Camilla

Echtgenote Camilla biedt soms tegenwicht, zoals toen Charles trots vertelde dat hij ook wel eens de metro had genomen. "Ja, om die metrolijn te openen”, schamperde Camilla, die de prins ook van zijn schrik moest afhelpen toen hij thuis een keer een koud buffet zag staan en uitriep wat dat in hemelsnaam was. "Dat is cellofaan schat, bracht ze hem bij de les, om het eten vers te houden."

De prins zou ook afgunstig zijn geweest op alle aandacht die Williams vrouw Catherine kreeg, en op de publiciteit voor Catherine's moeder. De Queen liet toen zien aan welke kant ze stond door met Carole Middleton uit rijden te gaan op Balmoral.

Of het boek heel betrouwbaar is, durven we niets te zeggen. Vermakelijk des te meer.

Bron: ANP.

Je even een echte royal wanen? Het kan tijdens Royal Polo at the Palace: een polotoernooi bij het paleis in Apeldoorn.

Nationale en internationale poloteams strijden op zaterdag 25 en zondag 26 augustus om de King’s Cup voor het prachtige decor van het paleis. En nog leuker: de tuinen, Koninklijke stallen en het dak van het paleis zijn die dagen ook opengesteld voor bezoekers.

Om voor het ultieme royalgevoel te zorgen wordt er tussen de wedstrijden door een ‘charity-veiling’ gehouden door veilinghuis Bonhams, en zijn er typisch Engelse sportrijtuigen te bezichtigen, compleet met chique passagiers.

Zelf kun je ook op chique naar Apeldoorn: de dresscode voor de dagen is Summer Chiq – en er wordt een prijs uitgereikt voor het beste hoedje. Lijkt ons een stijlvolle manier om de zomer af te sluiten. Tickets koop je hier.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De Bas Smit-shirts gaan al een paar weken heel Nederland door. Nu heeft de man van Nicolette van Dam zijn zinnen gezet op de ultieme T-shirtdrager: koningin Máxima.

Je bent ze vast al wel tegengekomen op social media: de T-shirts met het hoofd van Bas Smit erop. De man van presentatrice Nicolette van Dam kwam per abuis op een shirtje terecht na een druktest door RUMAG. Uiteindelijk werd besloten de ‘viral’ shirtjes maar gewoon te verkopen.

Dat sloeg aan – menig BN’er werd gespot in het shirt met het hoofd van Bas erop – en de opbrengsten werden overgemaakt naar een goed doel: het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

 

B O S S X B A S 😂😂😂 Dat zijn nog eens tanden..🤣 @bassmit Thnx Broski voor dit shirt 💙😅

Een bericht gedeeld door Jandino (@jandinoasporaat) op

Inmiddels is er al meer dan 20.000 euro ingezameld met de shirts, en overweegt Bas om te stoppen met de verkoop, vertelt hij tegen het AD. “Als koningin Máxima het T-shirt draagt, dán stop ik. Dat zou toch echt helemaal te gek zijn?”

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in