In Engeland houdt een nieuw boek over Prins Charles de gemoederen behoorlijk bezig. Tom Bouwer doet, letterlijk, een boekje open over de extravagante en , volgens hem, egocentrische leefwijze van de kroonprins.

'Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles', zo heet het naslagwerk. Het gaat in de publicatie nauwelijks over de goede dingen die Charles doet. Hij krijgt er behoorlijk van langs.

Logeren

Wie de prins van Wales te logeren krijgt, kan er op rekenen dat daags ervoor een vrachtwagen voorrijdt met zijn slaapkamerameublement - inclusief speciale lakens - om de prinselijke logeerkamer mee in te richten.

Charles eet ook niet wat de pot van zijn gastheer of gastvrouw schaft. Hij laat zijn eigen eten sturen, en voor recepties buiten de deur brengt een lakei alvast de speciaal gemixte martini vooruit.

Van zijn moeder Elizabeth heeft hij het niet. Die woont in een paleis dat nog steeds hetzelfde is ingericht als toen ze 67 jaar geleden op de troon kwam en waarvan het dak lekt. 

Thuis eet ze uit tupperware en als ze ergens te gast is, eet ze hetzelfde als iedereen. Charles is het tegenovergestelde - hij neemt onder meer zijn eigen glas en kussen mee.

Rol van Camilla

Echtgenote Camilla biedt soms tegenwicht, zoals toen Charles trots vertelde dat hij ook wel eens de metro had genomen. "Ja, om die metrolijn te openen”, schamperde Camilla, die de prins ook van zijn schrik moest afhelpen toen hij thuis een keer een koud buffet zag staan en uitriep wat dat in hemelsnaam was. "Dat is cellofaan schat, bracht ze hem bij de les, om het eten vers te houden."

De prins zou ook afgunstig zijn geweest op alle aandacht die Williams vrouw Catherine kreeg, en op de publiciteit voor Catherine's moeder. De Queen liet toen zien aan welke kant ze stond door met Carole Middleton uit rijden te gaan op Balmoral.

Of het boek heel betrouwbaar is, durven we niets te zeggen. Vermakelijk des te meer.

Bron: ANP.

Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in