De hertogin van Cambridge heeft het geluk dat ze een aantal sieraden met grote sentimentele waarde heeft gekregen van echtgenoot William. Daarnaast mag ze ook regelmatig juwelen van koningin Elizabeth lenen, zoals kronen en tiara's. 

Dus wat koop je dan in hemelsnaam voor iemand die alles al heeft als je de zus van Kate bent?

Betekenisvol sieraad
Maar zo te zien heeft Pippa bepaald geen stress als het gaat om het bedenken van mooie cadeau-ideeën. Ze heeft Kate het meest betekenisvolle sieraad gegeven nadat zij bevallen was van prins George. 

Lees ook: Kate Middleton is dol op deze Nederlandse ontwerper

Zelfde traditie als Diana
Pippa kocht een prachtige Merci Maman-ketting in 2013 en zette zo de traditie voort waarmee prinses Diana was begonnen toen prins William (Arthur Philip Louis) werd geboren in 1982. Kate werd voor het eerst gespot met haar dierbare ketting toen ze aan het winkelen was in 2013.

Kates collier bestaat uit een verguld rond naamplaatje met de woorden George Alexander Louis erin gegraveerd, samen met een kleiner hart waarop de 'W' (van William) is vereeuwigd. 

De ketting die Diana droeg - een cadeau van haar toenmalige eega Charles - had eenzelfde naamplaatje, waarin 'William' was gegraveerd.

Dichtbij haar hart
Merci Maman schreef in een blog: 'Nadat prins William was geboren in 1982, gaf prins Charles dit collier aan Diana. Ze heeft het altijd dichtbij haar hart gedragen. In 2013 continueerde Pippa Middleton deze traditie door haar zus Kate, de Duchess of Cambridge, onze gepersonaliseerde Duchess Necklace te geven, om zo de komst van prins George te vieren.' Helemaal in de roos, als je het ons vraagt. 

Bron beeld: E-Press Photo.com, Hollandse Hoogte

Het staatsbezoek in Luxemburg was natuurlijk een officieel gebeuren met veel statige foto's. Maar deze instapic laat zien dat het ook erg gezellig was.

Inmiddels hebben Máxima en Willem-Alexander Luxemburg ingeruild voor Denemarken om bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik te zijn. Een meer luchtige aangelegenheid dan het staatsbezoek, zou je denken. Want ook al zijn onze koning en koningin goed bevriend met groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa, het is toch een serieuze bedoening. Zie onderstaande foto. 

Maar dat beeld klopt toch niet helemaal. Tussen de bezoeken, banketten en ontmoetingen door is er ook ruimte voor ontspanning. En blijkt zo'n koninklijk bezoek ineens fun! (En vragen wij ons stiekem af wat vooral Henri hier zo doet schateren.)

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in