Hoewel Kate Middleton voor haar kleding erg trouw is aan een vaste groep ‘hof-ontwerpers’, maakte ze onlangs een uitstapje naar het label Eponine. En laat dat nou het label zijn van de in Kensington gevestigde Nederlandse ontwerpster Jet Shenkman.

Ook de Duchess is dol op Dutch Design.

Nederlands ontwerp
Daar liep ze dan in een op de sixties geïnspireerde, rood-wit geruite rok met bijpassende top. Het bleek een set van Eponine, het designlabel van de Nederlandse Jet Shenkman. De fans van de Duchess of Cambridge waren direct in rep en roer en de aanvragen voor hetzelfde setje stromen binnen bij Shenkman.

.

Overweldigend
Jet vertelt dat ze zelf ook niet weet hoe Kate aan haar ontwerp is gekomen, maar leuk is wel! De moeder-van-vier heeft haar ontwerpstudio in Kensington en rekende zich tot nu toe tot de ‘kleine ontwerpers’. Dat haar mailbox nu vol staat met bestellingen en vragen over haar kleding is overweldigend.

LEES OOK: Kate Middleton blaast 35 kaarsjes uit - en nu wordt alles anders

Lokale producten
Shenkman richtte haar bedrijf Eponine op in 2012. Hoewel je een aantal stukken online kunt kopen, ontwerpt ze hoofdzakelijk op maat gemaakte kleding. Hiervoor gebruikt ze voornamelijk kwaliteitsstoffen die gemaakt zijn in de UK. 

Wil je zelf ook in een echte Eponine over straat? Je koopt de kleding hier.