Sofia is generatie-genote van Prinses Beatrix en werd geboren als prinses van Griekenland en Denemarken in Athene, als het oudste kind van koning Paul en zijn vrouw, koningin Frederica. Vrijdag werd ze 80 jaar.

Beide dames zijn opgegroeid in het koningshuis en dat schept overduidelijk een warme band. Bij de wederzijdse bezoeken wordt veel gelachen en zeden zien we Beatrix meer ontspannen als wanneer de Spaanse royals over de vloer zijn.

More content below the advertising

In 1980 tijdens een staatsbezoek in Nederland gaat , dan nog prinses, Beatrix Sofia lachend voor.

En op Beatrix’ 60ste verjaardag vliegen de Spaanse royals in voor de lunch.

In 1999 in afwachting van de huwelijksvoltrekking van Filip van België en Mathilde, praten ze even snel bij.

In 2001 is ook Máxima van de partij. De Spaanse taal verbindt vanzelfsprekend.

Bij aankomst heten Beatrix en Willem-Alexander Sofia en Juan Carlos welkom.

Even snel een officiële foto voor de pers.

Bij vriendschap horen natuurlijk ook de verdrietige momenten in het leven, natuurlijk waren Sofia en Juan Carlos aanwezig bij de uitvaart van Prins Claus.

Ook bij de bruiloft van Prins Frederik in Denemarken en zijn Mary in 2004 worden de royals samen op de gevoelige plaat vastgelegd.

En bij de bruiloft van Victoria in 2010 ook.

In het normaal zo strak geprotocoleerde koningshuis is het een feest om deze warme band te zien.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Jacques en Gabriella van Monaco gingen eerder deze maand op een bijzondere reis: ze gingen voor het eerst naar Zuid-Afrika, het moederland van mama Charlene.

Charlene keert regelmatig terug naar haar geboorteland, maar deed dit nog nooit eerder met haar tweeling op sleeptouw. Daar kwam vorige week verandering in.

More content below the advertising

Ze nam haar kinderen mee naar natuurreservaat Kwazulu-Natal, waar ze zich de ogen uitkeken. En maakte daar onderstaande filmpje van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

First African Experience

Een bericht gedeeld door HSH Princess Charlene (@hshprincesscharlene) op

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in