Op 31 januari blaast prinses Beatrix tachtig kaarsjes uit. Nouveau dook in de archieven voor de leukste nostalgische Beatrix-beelden.

In de aanloop naar haar tachtigste verjaardag pakt Nouveau.nl de komende drie weken uit met de allerleukste foto’s van prinses Beatrix. Deze week: de acht niet te missen foto’s uit haar jeugd.

1938: Met mama Juliana, oma Wilhelmina en oma Armgard.

1940: Aan boord van de HM Sumatra, op weg naar Canada.

1943: Prins Bernhard, prinses Margriet, prinses Irene, prinses Juliana, koningin Wilhelmina en prinses Beatrix in Ottawa, Canada.

1949: Portretfoto voor haar elfde verjaardag.

1951: Op Paleis Soestdijk, tijdens haar dertiende verjaardag.

1954: In Denemarken op bezoek bij kroonprinses Margrethe.

1961: Samen met zus Irene, op Koninginnedag.

1963: een prachtige jonge vrouw, niet lang voordat Claus in beeld kwam.

Het koningspaar heeft vanochtend (woensdag) in Amsterdam president Halimah van Singapore welkom geheten. Het begin van twee drukke dagen.

Na het welkom op de Dam (met Máxima in wat erg lijkt op een mantel van Natan, die ze eerder droeg in Amersfoort) en de inspectie van de erewacht vindt in het Koninklijk Paleis een ontvangst plaats. Daarna legt de president een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

Máxima in de mantel in kwestie, vorig jaar in Amersfoort

Vanmiddag bezoeken de president en de koning samen Prodock, een innovatiehub voor startups die in 2016 in het leven is geroepen om vernieuwing in de Amsterdamse haven te stimuleren. Vanavond is er een staatsbanket in het Koninklijk Paleis.

Ook donderdag en vrijdag zijn de president en haar man nog in Nederland. Morgenavond schuiven ze aan bij een regeringsdiner in de Trêveszaal op het Binnenhof. Daar nemen ze ook officieel afscheid van Willem-Alexander en Máxima.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar verwelkomt vandaag de president van de Republiek Singapore en haar echtgenoot. Wat natuurlijk de vraag oproept: wat trekt Máxima aan naar de niet één maar twee diners tijdens het bezoek?

Gelukkig zit de koningin niet verlegen om mooie avondjurken, want deze week mag ze twee keer op rij uitpakken. De kans dat ze een van die keren voor een nieuw design kiest is natuurlijk aanwezig. Maar wij zouden deze oude bekenden ook zeker graag spotten.

Lanvin

Mattijs van Bergen

Luisa Beccaria

Claes Iversen

Beeld: ANP
Bron: Modekoninginmaxima.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in