Op 31 januari blaast prinses Beatrix tachtig kaarsjes uit. Nouveau dook in de archieven voor de leukste nostalgische Beatrix-beelden.

In de aanloop naar haar tachtigste verjaardag pakt Nouveau.nl de komende drie weken uit met de allerleukste foto’s van prinses Beatrix. Deze week: de acht niet te missen foto’s uit haar jeugd.

1938: Met mama Juliana, oma Wilhelmina en oma Armgard.

1940: Aan boord van de HM Sumatra, op weg naar Canada.

1943: Prins Bernhard, prinses Margriet, prinses Irene, prinses Juliana, koningin Wilhelmina en prinses Beatrix in Ottawa, Canada.

1949: Portretfoto voor haar elfde verjaardag.

1951: Op Paleis Soestdijk, tijdens haar dertiende verjaardag.

1954: In Denemarken op bezoek bij kroonprinses Margrethe.

1961: Samen met zus Irene, op Koninginnedag.

1963: een prachtige jonge vrouw, niet lang voordat Claus in beeld kwam.

Koningin Elizabeth heeft een daverend applaus gekregen aan het slot van het speciale concert ter ere van haar verjaardag. The Queen verscheen samen met haar zoon prins Charles op het podium.

Nadat samenwerkende artiesten de evergreen What A Wonderfull World ten gehore hadden gebracht, nam Prins Charles het woord en kreeg de lachers op zijn hand door de vorstin ‘mummy’ te noemen. Na een korte speech vroeg hij om drie hoera’s voor de 92-jarige koningin.

Al eerder op de avond had haar kleinzoon prins Harry een speech gehouden voor Elizabeth. Ook hij maakte een grapje en zei dat het moeilijk was om een geschikt cadeautje voor haar uit te zoeken.

Prins William was ook aanwezig, maar zijn vrouw Catherine ontbrak. Ze is hoogzwanger.

Het concert werd live uitgezonden door de BBC. Artiesten die meewerkten waren onder anderen Tom Jones, Kylie Minoque, Sting, Shaggy en Craig David.

Bekijk de video van haar entree in The Royal Albert Hall waar haar verjaardag werd gevierd:

 

Ook in Londen is uitgebreid stilgestaan bij de verjaardag. Dat gebeurde met saluutschoten in Hyde Park en bij de Tower Bridge.

Rond het middaguur werden 41 saluutschoten afgevuurd in Hyde Park. Bij de Tower Bridge werden een uur later 61 saluutschoten afgevuurd. Dat duurde ongeveer tien minuten.

Bron: ANP. Beeld: EPA/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De feestmomenten volgen elkaar in rap tempo op in Engeland. De aankomende bruiloft van Harry en Meghan, Koningin Elizabeth die jarig was én... Pippa Middleton, de zus van Kate, is zwanger.

Pippa Middleton (34) is zwanger. Volgens de Britste krant The Sun is ze met haar man James Matthews (42) in de zevende hemel met de zwangerschap.

Pippa Middleton trouwde in mei vorig jaar in Englefield met bankier James Matthews. Ze is de jongste zus van Kate, de hertogin van Cambridge. Volgens The Sun hebben Pippa en James het blijde nieuws onlangs verteld aan hun familie, na haar eerste echo in de twaalfde week van haar zwangerschap.

Volgens een vriend reageerde Kate, die zeer binnenkort haar derde kind verwacht, zeer opgetogen op het nieuws dat haar zusje zwanger is. Kate was de eerste in de familie die het blijde nieuws te horen kreeg. De baby wordt in oktober verwacht.

Bron: ANP