Nu de zomer voorbij is, kijken veel Nederlanders al uit naar het eerstvolgende vakantiemoment: de herfstvakantie. Voor deze periode is New York onder Nederlanders én onder vele mede-Europeanen de populairste vakantiebestemming. Naast New York brengen Nederlanders hun herfstvakantie dit jaar het liefst door in het zonnige Bali en authentieke Rome. Opvallend is dat Boedapest het meest is toegenomen in populariteit onder de Nederlandse reiziger ten opzichte van dezelfde herfstperiode vorig jaar. Dit blijkt uit de data van Expedia, 's werelds grootste online reisbureau.

Londen populairder tijdens Valentijn en Pasen

Waar Londen de nummer één bestemming was tijdens het afgelopen Valentijns- en Paasweekend, is de Britse hoofdstad tijdens de herfstvakantie met positie acht op de ranglijst minder populair als vakantiebestemming onder Nederlanders. Daarentegen komt Londen wel bij andere Europeanen in de top 3-lijst voor, waaronder bij de Britten zelf, de Noren, Zweden, Zwitsers en Oostenrijkers.

Article continues after the ad

Top 10 favoriete herfstvakantie bestemmingen

De volledige top10-lijst favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders tijdens de herfstvakantie ziet er dit jaar als volgt uit:
1) New York
2) Bali
3) Rome
4) Las Vegas
5) Curaçao
6) Berlijn
7) Valencia
8) Londen
9) Hong Kong
10) Malaga

Boedapest grootste stijger in populariteit

Boedapest is als citytrip-bestemming ten opzichte van vorig jaar herfst het meest in waardering gestegen onder de Nederlanders. Deze prachtige Hongaarse stad gelegen aan de Donau was ook tijdens Valentijnsweekend een opvallende stijger en lijkt daarmee aan populariteit te winnen. Daarnaast zijn onder andere het Spaanse eiland Mallorca en de Amerikaanse stad Chicago ook meer in trek bij de Nederlandse toerist ten opzichte van vorig jaar herfst.

De vijf bestemmingen die het meest zijn toegenomen in populariteit ten opzichte van vorig jaar tijdens de herfstperiode zijn als volgt:
1) Boedapast
2) Mallorca
3) Chicago
4) Milaan
5) Valencia

René Nieuwmans van Expedia.nl zegt hierover: “New York is absoluut de topbestemming voor de komende herfstvakantie. Daarnaast zien we dat Boedapest steeds aantrekkelijker wordt als citytrip-bestemming en dat Nederlanders ook graag de zon opzoeken tijdens het regenachtige herfstweer. We zien vaak dat Amsterdam ook één van de meest geboekte bestemmingen is, maar veel Nederlanders besluiten om een bestemming in eigen land pas op het laatste moment te boeken.”

Over Expedia

Expedia is 's werelds grootste online reisbureau en biedt toegang tot honderdduizenden accommodaties over de hele wereld, inclusief boetiekhotels en grote hotelketens. Bij Expedia vind je daarnaast vluchten van meer dan 400 luchtvaartmaatschappijen, een ruim aanbod aan huurauto’s en diverse activiteiten op de bestemming van je keuze.

Bewaren