Blossom bloemen, heerlijk eten en een overweldigende natuur. Japan Japan is een reikpunt naar ontspanning.  Zij kennen bijvoorbeeld onsen: Japanse warmwaterbaden in allerlei soorten en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld relaxen terwijl u uitkijkt op de besneeuwde bergtoppen van Hokkaido? Dat kan in de Noboribetsu Onsen. Is Japan toch iets te ver? Dan kunt u ook gewoon in Nederland blijven, want Japan is dichterbij dan u denkt…

Najaarsopening Japanse Tuin op landgoed Clingendael

JapanDe Japanse Tuin met prachtige en zeldzame bomen en planten is het pronkstuk van landgoed Clingendael te Den Haag. Omdat de tuin zo kwetsbaar is, is hij slechts 8 weken per jaar geopend. Van zaterdag 8 oktober t/m zondag 23 oktober is het weer zover en is de tuin, een plek van serene rust en bezinning, geopend voor publiek.

Article continues after the ad

De Japanse Tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939), ook wel freule Daisy genoemd. Per schip heeft zij enkele reizen gemaakt naar Japan. Zij heeft toen enkele lantaarns, een watervat, beeldjes en bruggetjes naar Nederland verscheept. Het is de oudste Japanse Tuin in Nederland en heeft daarom een hoge historische waarde.

 

Huis ten Bosch in Japan

Toch een bezoekje brengen aan Japan? Dan is een bezoek aan Huis ten Bosch, gelegen in Sasebo-Nagasaki, gegarandeerd een unieke ervaring. In juli heeft namelijk het Robot Kingdom hier zijn deuren geopend. In het Robot Kingdom bevind zich een museum waar u met robots kunt spelen, een restaurant en het al bekende robot hotel. Tijdens een bezoek aan Huis ten Bosch wordt u grotendeels vermaakt, geserveerd en geholpen door robots. Tevens is er het ‘Robot House’ waar u meer te weten komt over de laatste nieuwtjes over de robot technologie. Entertainment vindt u op de ‘Robot stage’, waar diverse dansacts worden opgevoerd door robots. Na een dagje rondgelopen te hebben in Huis ten Bosch drinkt u een cocktail of eet u een hapje in ROBOT Restaurant en overnacht u in het welbekende Henn-na Hotel.

 Japan YouTube kanaal

Wist u dat het JNTO een eigen YouTube kanaal heeft? Hier kunt u leuke en informatieve filmpjes bekijken als u geïnteresseerd bent in het prachtige land Japan.