Hotel Okura Amsterdam het eerste Vijfsterren Superiorhotel van Nederland, het hotel behaalt de hoogst haalbare Europese classificatie

OkuraTijdens het jaarlijkse gala van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), dat gisteravond plaatsvond in de RAI, is bekend gemaakt dat Hotel Okura Amsterdam als eerste hotel in Nederland geclassificeerd is met de Europese Vijfsterren Superior rating.

KHN heeft de officiële toewijzing van hotelsterren in Nederland onder haar hoede genomen. Dit jaar staat in het teken van de overgang van de Nederlandse naar de nieuwe Europese hotelsterrenclassificatie. De Europese sterren onderscheiden zich onder andere door in elke categorie een Superior status toe te kennen aan hotels met onderscheidende faciliteiten.
Hotel Okura Amsterdam heeft als eerste in Nederland besloten de overstap te maken naar de nieuwe Europese indeling. Het Europese systeem geeft de gast de mogelijkheid een vergelijking te maken met andere hotels in Europa. Onderzoek van de inspecteurs heeft uitgewezen dat Hotel Okura Amsterdam tot de best scorende hotels van Europa behoort en de hoogste status Vijfsterren Superior mag dragen. Mede door deze nieuwe indeling kan het hotel nog beter onderscheiden in Nederland.Okura
General Manager Emmy Stoel reageert: “Hospitality, perfectie en uitmuntende service is wat ons drijft bij Hotel Okura Amsterdam. We zijn er ontzettend trots op dat dit tot uiting komt in deze classificatie.” Binnen het team van het hotel was projectleider Charlotte Aberson de drijvende kracht achter de overgang naar de Europese classificatie.

Over Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam is onderdeel van een internationale keten met wereldwijd meer dan 80 luxe hotels, bestaande uit Okura Hotels & Resorts, Nikko Hotels International and Hotel JAL City. Het hotel is het enige hotel van de Okura groep in Europa en beschikt over 300 kamers. Het hotel biedt haar gasten hoogstaande hotelaccommodatie, culinaire verwennerij met keuze uit vier restaurants met een Michelin-onderscheiding en ultramoderne spa-faciliteiten. Hotel Okura Amsterdam ligt op korte afstand van zowel het zakelijke district van Amsterdam als van belangrijke toeristische attracties.

Article continues after the ad

Informatie

Adres: Ferdinand Bolstraat 333, 1072 LH  Amsterdam
Telefoon:020-678 83 00
Website: 
www.okura.nl