Altijd al van dichtbij de koninklijke paarden, rijtuigen, mooie uniformen en historische auto's willen bekijken?
Dat kan nu. In het laatste weekend van mei wordt het evenement Paard & Kracht gehouden. Een evenement in de stallen van Paleis Het Loo.
Het Koninklijk Staldepartement is verantwoordelijk voor het vervoer van het Koninklijk Huis.

Diverse auto’s en rijtuigen maken meerdere keren per dag de rit van de stallen naar het paleis. De Gala Berline is te zijn met een achtspan paarden als training voor Prinsjesdag.

De volgende auto's zullen o.a. te zien zijn:

Paleis Het Loo
Paleis Het Loo

De Cadillac van prinses Wilhelmina
De Minerva (uit 1925) van prins Hendrik
De Austin Sheerline van prinses Juliana

Bij de Aanspanplaats vindt de verzorging en het inspannen van de koninklijke paarden plaats en zijn er leuke activiteiten voor jong en oud.

De hoefsmid vertelt over zijn werk, de spreekstalmeester vertelt over de auto's en rijtuigen en alle chauffeurs beantwoorden vragen.

Een uitje voor jong en oud.

Wanneer:
Van 26 t/m 29 mei 2016

Informatie:
Koninklijk Park 1
7315 JA  Apeldoorn
www.paleishetloo.nl

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief