Barack Obama hoeft niet bepaald 'af te kicken' van de periode die hij doorbracht als president van de Verenigde Staten. Hij wordt elke dag weer genietend, en casual gekleed, gespot op straat.

En wat zijn kleding betreft, grijpt hij weer terug naar de succes-look uit zijn studententijd op Harvard (onderstaande foto rechts stamt uit 1992), inclusief kek leren jack.

Cultuur snuiven
Barack en zijn eega Michelle spendeerden afgelopen zondagmiddag onder andere in het National Gallery of Art in Washington. En dat beviel hen zo te zien uitstekend.

Lees ook: Deze lieve brief van de Bush-zussen aan de Obama-dochters wil je lezen

Zo vader, zo dochter
Obama was net terug uit New York, waar hij een bezoek had gebracht aan zijn oudste dochter, Malia, die momenteel stage loopt bij de Weinstein Company, een onafhankelijke filmstudio. Hierna begint ze in de herfst aan haar studie aan de Harvard universiteit.

Immer charismatisch
Moet gezegd: pak of deze vrije tijd-stijl, Obama kan het allebei hebben. Al stond hij, nog in zijn ambt, wel erg charmant te wuiven naast The Queen in zijn smoking - tijdens een ontmoeting bij de residentie van de ambassadeur van de VS in Londen. Om nog maar te zwijgen van de prachtige creatie van zijn grote liefde Michelle.

Beeld bron: Hollandse Hoogte

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!