In de week dat de Obama’s het Witte Huis verlaten, hebben Jenna en Barbara Bush een lieve brief voor Sasha en Malia Obama gepubliceerd. “Jullie staan op het punt toe te treden tot de club van voormalige First Kinderen. Een functie die je zelf niet koos en waar geen taakomschrijving van bestaat…”

De Bush-tweeling schreef een open brief, gepubliceerd op de website van Time magazine.

Ervaringsdeskundigen
Zelf waren ze tweemaal kind aan huis in het Witte Huis. Voor het eerst toen hun opa George H.W. Bush president was en na de verkiezingen in 2000, toen hun vader George W. Bush die functie kreeg. Ze weten dus maar al te goed waar ze het over hebben.

'Jullie gelach werkte aanstekelijk'
De brief herinnert aan de dag, acht jaar geleden, waarop de Bush-tweeling Sasha en Malia Obama begroetten op de trap van het Witte Huis en zij een rondleiding gaven aan de nieuwe bewoners. “We namen een dag vrij, zodat we jullie de Lincoln Kamer konden laten zien en jullie nieuwe slaapkamers, waarin we zelf ook hadden geslapen. We stelden jullie voor aan alle mensen, de bloemist, de butlers en de andere werknemers van Het Witte huis, die elke dag hun best doen om van dit historische huis een thuis te maken. Jullie gelach, toen jullie van de trapleuning naar beneden gleden, werkte aanstekelijk.”

Jonge vrouwen
Jenna en Barbara refereren aan alle bijzondere ontmoetingen en belevenissen van de Obama-zussen van de afgelopen acht jaar. “We hebben gezien hoe jullie van meisjes opgroeiden tot jonge vrouwen.”

Lees ook: Geveild: Prinses Diana's handgeschreven brieven (over Harry's streken)

Maak fouten, het mag!
De boodschap die de Bush-zussen voor Sasha en Malia hebben is positief: “Er is zo veel om naar uit te kijken. Vanaf nu hoef je last van de wereld niet meer op je schouders mee te dragen. Geniet van jullie studietijd. Ontdek waar jullie passie ligt. Leer jezelf kennen. Maak fouten, het mag! Neem alles wat je de afgelopen jaren hebt gezien, de mensen die je hebt ontmoet, de lessen die je leerde, met je mee en laat die ervaringen je helpen een positieve verandering in gang te zetten.”

Tijd voor het volgende hoofdstuk
"Jullie treden nu toe tot de club van voormalige First Kinderen. Je hebt er nooit om gevraagd, het gebeurt vanzelf, en van deze functie bestaat geen taakomschrijving", sluiten Barbara en Jenna af. Maar: “Jullie hebben de ongelooflijke druk van het Witte Huis doorstaan. Je hebt geleerd om te gaan met harde kritiek op jullie ouders, afkomstig van mensen die jullie vader en moeder nog nooit hebben ontmoet. Nu is het tijd voor het volgende hoofdstuk.”

De volledig brief is te lezen op de website van Time.