De Amerikaanse actrice Charmian Carr, bekend van de filmmusical The Sound of Music, is op 73 jarige leeftijd overleden. Haar woordvoerder zei dat zij zaterdag in Los Angeles is overleden, aan de complicaties van een zeldzame vorm van dementie.

Carr speelde de oudste dochter van de Von Trapp familie in de Rodgers en Hammerstein’s film uit 1965. Zij zong het lied I Am Sixteen Going on Seventeen op éénentwintigjarige leeftijd. Zij speelde daarna nog maar één filmhoofdrol, tegenover Anthony Perkins in Evening Primrose (1966). Dit was ook een musical op de televisie.

Kym Karath, die de jongste van de Von Trapp kinderen speelden genaamd Gretl, schreef op Twitter: ‘Het is met oneindige droefheid dat ik het tragische nieuws deel dat de kostbare en prachtige Charmian Carr, mooie Liesl, overleden is.’ Twentieth Century Fox bracht ook hulde aan Carr op Twitter: ‘The Sound of Music verloor een geliefd lid van de familie met  het overlijden van Charmian Carr. Wij zullen haar missen.’ ‘Meezingen is gewoon een soort van therapie. Mensen kunnen bewegen. Ze kunnen dansen en praten terug naar het karaokescherm. De stress van het werk kan er dan volledig uitkomen’ – zei Charmian Carr.

Zij verliet na haar twee debuten de filmwereld en begon onder eigen naam een ontwerpfirma, waarbij zij Michael Jackson tot haar klantenkring kon rekenen. In het boek Forever Liesl (2000) tekende zij haar ervaringen bij de opnamen van The Sound of Music op. Een jaar later verscheen Letters to Liesl, dat was geïnspireerd door de duizenden brieven die zij in de loop der jaren van haar fans ontving.

liesl
liesl

Bron: AD

De presentatrice plaatste een bericht op Instagram waarin ze aankondigt al een tijdje aan duo-presentatie te doen...

Eva (39) is sinds september 2016 samen met haar vriend Dexter van der Voorn, die televisieproducent is. Hij werkte onder meer bij haar programma De Verenigde Staten van Eva.

Het is het eerste kindje van het stel.

Van harte gefeliciteerd!

 

Stiekem al die tijd aan duopresentatie gedaan... #zwanger #jinekbaby

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Beeld: Hollandse Hoogte

Sommige vrouwen hebben er meer last van dan andere: de overgang. Yasmin Le Bon, model en de vrouw van Duran Duran leadzanger Simon Le Bon sprak met het Britse Magazine Red over de ongemakken van deze levensfase. Ze zegt dat het effect heeft op alles in haar leven. Van haar geheugen tot haar taille.

In het interview met de Engelse glossy doet ze een boekje open over haar menopauze. Ze spreekt openhartig over haar gewichtstoename en warrige geheugen. Ze had een hele reeks aan symptomen.

Yasmin: “Je hebt overal pijn, je bent moe en je krijgt een nieuw laagje vet op plekken waar het vroeger nooit zat. Je vergeet afspraken en waar je je auto geparkeerd hebt…”

Le Bon, inmiddels 53 (maar wat ziet ze er nog geweldig uit!) is inmiddels 33 jaar getrouwd met Duran Duran’s  (je weet wel, van The Reflex) voorman Simon le Bon en moeder van drie dochters. Ze onthult dat ze niet goed was voorbereid op de effecten van de menopauze.

“Het is belangrijk dit te delen met mensen, ik praat erover met mijn dochters, want ik wil dat zij er beter op bedacht zijn dan dat ik was.

Yasmin vertelt verder ook over haar dieet en geeft tips om fit te blijven als je ouder wordt.

Goede vetten! Adviseert ze. Olijfolie, kokosolie, boter, avocado’s en notenolie; je lichaam heeft het nodig volgens haar. En eet minder gluten en pas ook op met quinoa. 

Bron: The Good Housekeeping Web team