Instagram is altijd het favoriete social medium geweest voor fashion iconen. En sinds kort heeft het platform er een nieuwe fan bij: Gloria Vanderbilt. Artieste, designer en socialite (van Nederlandse komaf!) die wereldberoemd werd vanwege de naar haar genoemde parfumlijn. 

Gloria, telg van de steenrijke Amerikaanse familie Vanderbilt - oorspronkelijk afkomstig uit De Bilt in de provincie Utrecht - begon pas enkele weken geleden met haar Instagram-account, op aanraden van haar zoon, CNN-journalist en presentator Anderson Cooper (zie foto onder).

'What the hell, waarom ook niet?'
"Anderson liet me zijn Instagram-pagina van tijd tot tijd zien, en legde me uit hoe het werkte. Ik e-mail vaak en ik ben verslaafd aan mijn iPad, maar pas sinds kort heb ik een sprong in het diepe aangedurfd wat betreft Instagram. Ik twijfelde eerst, maar dacht later: what the hell, waarom ook niet?", laat Gloria Town & Country magazine (per e-mail) weten. 

Binnen een paar dagen was ze volledig aan het medium verslingerd. 

 

Zoonlief had gelijk
"Het is echt magisch, vind je niet?", zegt Vanderbilt over het platform. "Ik bedoel, ik heb geen idee hoe het werkt, maar ik ben dol op de eenvoud ervan. Je deelt een foto, je schrijft er iets over en plotseling kan iedereen overal ter wereld 'm zien en mensen worden er op de één of andere manier door geraakt. Het is buitengewoon. Anderson waarschuwde me al dat je er gemakkelijk door kunt worden 'opgezogen', wachtend tot die heerlijke likes verschijnen - oh boy, had hij even gelijk."

 

Is there anything more divine than #Fortuny? Another photoshoot with #RichardAvedon. Feels like yesterday

Een bericht gedeeld door Gloria Vanderbilt (@gloriavanderbilt) op

Dertigduizend volgers
"Mijn moeder vindt het helemaal geweldig", schreef Anderson op zijn account. "Ze heeft 30 duizend volgers en kan niet geloven dat zoveel mensen haar willen volgen. Nu vraagt ze me meerdere keren per dag per e-mail wat ze hierna moet posten." Sinds dat bericht heeft zijn moeder maar liefst 66 duizend volgers. En dat snappen wij best, wat een prachtige beelden.

 

My studio

Een bericht gedeeld door Gloria Vanderbilt (@gloriavanderbilt) op

 

Flowers for the moon. 2013

Een bericht gedeeld door Gloria Vanderbilt (@gloriavanderbilt) op

 

Dick Avedon took this of me. I think it was in 1960. #TheSphinx #RichardAvedon

Een bericht gedeeld door Gloria Vanderbilt (@gloriavanderbilt) op

 

Ontwerper Tommy Hilfiger woont samen met zijn vrouw Dee in één van de 151 bewoonde suites van het wereldberoemde Plaza Hotel in New York. Aan Architectural Digest gaven ze een persoonlijke rondleiding voor bijzondere details en vooral veel humor!

Het appartement staat bol van de stijl, maar ook heel veel bijzondere snuisterijen. Terloops zegt Tommy: "Oh ja, dit was een cadeautje van Mick Jagger en dit heb ik van Karl Lagerfeld gekregen."

Dee blijft er lekker nuchter onder, met enige zelfspot: "I can't say this kitchen sees a lot of cooking action.... After all, that's what restaurants are for."

Goede tip

In de slaapkamer hebben Tommy en Dee een kleine minibar laten maken voor koffie en thee. Zo hoeven ze 's ochtends niet naar de keuken beneden en zitten ze met hun koffietje lekker op het terras naar Central Park te kijken. Dat is nog eens wakker worden!

Bekijk de video:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: ANP. Bron: Architectural Digest

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.