Instagram is altijd het favoriete social medium geweest voor fashion iconen. En sinds kort heeft het platform er een nieuwe fan bij: Gloria Vanderbilt. Artieste, designer en socialite (van Nederlandse komaf!) die wereldberoemd werd vanwege de naar haar genoemde parfumlijn. 

Gloria, telg van de steenrijke Amerikaanse familie Vanderbilt - oorspronkelijk afkomstig uit De Bilt in de provincie Utrecht - begon pas enkele weken geleden met haar Instagram-account, op aanraden van haar zoon, CNN-journalist en presentator Anderson Cooper (zie foto onder).

'What the hell, waarom ook niet?'
"Anderson liet me zijn Instagram-pagina van tijd tot tijd zien, en legde me uit hoe het werkte. Ik e-mail vaak en ik ben verslaafd aan mijn iPad, maar pas sinds kort heb ik een sprong in het diepe aangedurfd wat betreft Instagram. Ik twijfelde eerst, maar dacht later: what the hell, waarom ook niet?", laat Gloria Town & Country magazine (per e-mail) weten. 

Binnen een paar dagen was ze volledig aan het medium verslingerd. 

 

Zoonlief had gelijk
"Het is echt magisch, vind je niet?", zegt Vanderbilt over het platform. "Ik bedoel, ik heb geen idee hoe het werkt, maar ik ben dol op de eenvoud ervan. Je deelt een foto, je schrijft er iets over en plotseling kan iedereen overal ter wereld 'm zien en mensen worden er op de één of andere manier door geraakt. Het is buitengewoon. Anderson waarschuwde me al dat je er gemakkelijk door kunt worden 'opgezogen', wachtend tot die heerlijke likes verschijnen - oh boy, had hij even gelijk."

 

Is there anything more divine than #Fortuny? Another photoshoot with #RichardAvedon. Feels like yesterday

Een bericht gedeeld door Gloria Vanderbilt (@gloriavanderbilt) op

Dertigduizend volgers
"Mijn moeder vindt het helemaal geweldig", schreef Anderson op zijn account. "Ze heeft 30 duizend volgers en kan niet geloven dat zoveel mensen haar willen volgen. Nu vraagt ze me meerdere keren per dag per e-mail wat ze hierna moet posten." Sinds dat bericht heeft zijn moeder maar liefst 66 duizend volgers. En dat snappen wij best, wat een prachtige beelden.

 

My studio

Een bericht gedeeld door Gloria Vanderbilt (@gloriavanderbilt) op

 

Flowers for the moon. 2013

Een bericht gedeeld door Gloria Vanderbilt (@gloriavanderbilt) op

 

Dick Avedon took this of me. I think it was in 1960. #TheSphinx #RichardAvedon

Een bericht gedeeld door Gloria Vanderbilt (@gloriavanderbilt) op

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.