Het is een nachtmerrie: een brand waarbij je onvervangbare spullen, zoals foto's, kwijtraakt. Het overkwam dit stel bijna veertig jaar geleden en nog altijd hadden ze er verdriet van. Tot ze verrast werden door hun ontzettend lieve dochter.

De Amerikaanse Jennifer en Timothy Bing zijn 38 jaar getrouwd, maar als je hen vraagt om foto's te laten zien van de grote dag, raak je een gevoelige snaar: die foto's zijn er niet. 

Verwoest door de brand
Helaas werd de winkel waar ze destijds hun fotorolletjes naartoe hadden gebracht om te laten ontwikkelen, volledig verwoest door een grote brand. Twee weken later overleed Jennifers vader. De foto's waarop hij zijn dochter naar het altaar begeleidde, zijn voor altijd verloren gegaan.

Alleen een snel kiekje
"Ik heb geen enkele trouwfoto van hen, behalve het snelle kiekje dat mijn moeders nicht die dag maakte", vertelt hun dochter Ashleigh (31). “En dan zit er ook nog een arm voor de lens." Ashleigh werkt zelf als fotografe en kreeg onlangs het verzoek van een klant om opnieuw diens trouwreportage te fotograferen, omdat het stel niet blij was met het eindresultaat van een andere fotograaf.

'Houd de 17e maar vrij...'
En zo kwam Ashleigh op het mooie idee om ook de trouwdag van haar ouders opnieuw te vereeuwigen. 'Mijn eigen ouders hebben geen trouwfoto's, dus waarom zou ik dat niet als verrassing voor ze regelen?', dacht ze. "Ik heb hen niets anders gezegd dan dat ze 17 juni vrij moesten houden.” Ashleigh plande alles voor die dag: onder andere twee trouwjurken voor haar moeder en... bijpassende Converse-sneakers voor het nog altijd verliefde paar. 

Lees ook: Zeldzame foto's van JFK en Jackie Kennedy als newlyweds onder de hamer

Tot in de puntjes
Ze nam twee bevriende trouwexperts in de arm, plus een professionele visagist voor haar moeder. Ashleigh vond zelfs een bloemist die speciaal voor Jennifer een prachtig bruidsboeket én een bijpassende corsage maakte. De foto's, genomen bij de National Cathedral in Washington en het John F. Kennedy Center for the Performing Arts in dezelfde stad, zijn geweldig geworden.

Diepe liefde
"Het was een heel, heel speciale dag", zegt Jennifer (65). "Een dag die me iets teruggaf van wat ik was verloren." De foto's van Jennifer and Timothy laten de chemie en de diepe liefde zien, die alleen zichtbaar is als je al zolang samen lief en leed deelt.
Ashleigh legt uit dat ze bruidsparen doorgaans regisseert als er geposeerd moet worden, maar bij haar ouders was dat niet nodig. Ze bracht ook nog als extraatje een afspeellijst van de muziek mee waarop haar vader en moeder hadden gedanst in 1979. 

Allerlei herinneringen
"Als ik deze dag in één woord zou moeten samenvatten, zou ik zeggen: geweldig", aldus Timothy. "Er kwamen weer allerlei herinneringen naar boven en ik realiseerde me opnieuw hoeveel ik van mijn vrouw houd." Het mooiste? Ashleigh voegde ook oude foto's van haar ouders toe aan de trouwreportage, waardoor de cirkel toch een beetje rond is. 

"Ik moet steeds huilen als ik aan die mooie fotosessie terugdenkt", besluit Jennifer. "Onze dochter heeft ons echt een deel van onze eerste trouwdag teruggegeven."

Bron: Today.com
Bron beelden: Ashleigh Bing Photography

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!