De pasgeboren baby bewonderen van je kennis, vriend of familie. Helemaal leuk, maar wat geef je nou aan de kersverse moeder? Een kind is niet zo rooskleurig als vertelt wordt: huilen, krampjes, spugen. En de moeder? Eigenlijk dezelfde klachten. Daarom zal de nieuwe moeder, naast de superschattige kleertjes of allerhipste rammelaar,  een onverwachts cadeau die nog eens heel erg handig is extra waarderen. Dus voor iedereen met een kersverse moeder in de omgeving die graag een handje willen helpen: met dit lijstje scoor je!

1 – zorg voor een verse kop koffie met muffins.
Of brownies. Of koekjes. Of lekker veel ander zoets. Nieuwe moeders (en vaders natuurlijk) moeten het nu opeens doen met een extreem nacht. Het nespresso-apparaat draait overuren, waardoor een zoete Starbucks gewaardeerd wordt.

2 – tijd is de nieuwe luxe
Bewonder de kleine door hem of haar even lang vast te houden. Nu kan de moeder eindelijk haar koffie in rust drinken, of nog even bijslapen. En de douche? Die voelt nu als een vroege ochtendspa. Een uurtje oppassen doet ook wonderen. Ze kan even de stad in of op een terrasje genieten: tijd is een fijn cadeau.

3 – zorg voor een vers opgemaakt bed
Ouders en kind slapen, woelen en huilen in dit bed. Er wordt hier veel geleefd, dus er niets fijner dan een fris, opgemaakt bed met een hotelwaardige opmaak. Helemaal leuk is om een kleine make-over te geven met een splinternieuw dekbedovertrek.

4 – neem eten mee dat je drie dagen kunt bewaren
Koken is een militaire operatie geworden voor moeders, zeker met meer dan één kind. Een prachtig cadeau is een schaal met sushi, maar soep of een simpele spaghetti. Je bent hun nieuwe held met dit cadeau.

5 – neem de oudste mee op stap
Heeft de kakelverse moeder nog andere kinderen? Dan is quality time met de baby nogal schaars. Dus neem de kinderen mee naar bijvoorbeeld de speeltuin!

6 – een oma ondergoed
Niet zo chique, maar wel wat de moeder het allerliefste wilt: een grote damesslip. Een kei-hoge onderbroek zit extra lekker net na de bevalling. Een thuispak is ook een goed idee!

7 – doe de boodschappen
Met de huilende baby in de supermarkt staan is erg stressvol. Natuurlijk bestaat er zoiets als online boodschappen doen, maar er is altijd wel ergens een acuut tekort aan. Dus ga vooral even naar de winkel, wel zo makkelijk voor haar.

8 – pak de stofzuiger en dweil
Ondanks dat je het zelf ook ontzettend haat, is stofzuigen een geweldige oplossing. Wanneer de moeder druk is met haar kind en ze ziet de stofwolken verdwijnen zal ze eeuwig van je houden.

 

Bron: Famme

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren