De pasgeboren baby bewonderen van je kennis, vriend of familie. Helemaal leuk, maar wat geef je nou aan de kersverse moeder? Een kind is niet zo rooskleurig als vertelt wordt: huilen, krampjes, spugen. En de moeder? Eigenlijk dezelfde klachten. 

Daarom zal de nieuwe moeder, naast de superschattige kleertjes of allerhipste rammelaar,  een onverwachts cadeau dat  ook nog eens heel erg handig is extra waarderen. Dus voor iedereen met een kersverse moeder in de omgeving die graag een handje willen helpen: met dit lijstje scoor je!

1. Zorg voor een verse kop koffie met muffins

Of brownies. Of koekjes. Of lekker veel ander zoets. Nieuwe moeders (en vaders natuurlijk) moeten het nu opeens doen met een extreem nachtregime. Het Nespresso-apparaat draait overuren, waardoor een zoete Starbucks extra gewaardeerd wordt.

2. Tijd is de nieuwe luxe

Bewonder de kleine door hem of haar even lang vast te houden. Nu kan de moeder eindelijk haar koffie in rust drinken, of nog even bijslapen. En de douche? Die voelt nu als een vroege ochtendspa.

Een uurtje oppassen doet ook wonderen. Ze kan even de stad in of op een terrasje genieten: tijd is een fijn cadeau.

3. Zorg voor een vers opgemaakt bed

Ouders en kind slapen, woelen en huilen in dit bed. Er wordt hier veel geleefd, dus er niets fijner dan een fris, opgemaakt bed met een hotelwaardige opmaak.

Helemaal leuk is om een kleine make-over te geven met een splinternieuw dekbedovertrek.

4. Neem eten mee dat je drie dagen kunt bewaren

Koken is een militaire operatie geworden voor moeders, zeker met meer dan één kind. Een prachtig cadeau is een schaal met sushi, maar soep of een simpele spaghetti. Je bent hun nieuwe held met dit cadeau.

5. Neem de oudste mee op stap

Heeft de kakelverse moeder nog andere kinderen? Dan is quality time met de baby nogal schaars. Dus neem de kinderen mee naar bijvoorbeeld de speeltuin.

6. Een 'oma ondergoed' 

Niet zo chique, maar wel wat de moeder het allerliefste wilt: een grote damesslip. Een kei-hoge onderbroek zit extra lekker net na de bevalling. Een thuispak is ook een goed idee!

7. Doe de boodschappen

Met de huilende baby in de supermarkt staan is erg stressvol. Natuurlijk bestaat er zoiets als online boodschappen doen, maar er is altijd wel ergens een acuut tekort aan. Dus ga vooral even naar de winkel, wel zo makkelijk voor haar.

8. Pak de stofzuiger en dweil

Ondanks dat je het zelf ook ontzettend haat, is stofzuigen een geweldige oplossing. Wanneer de moeder druk is met haar kind en ze ziet de stofwolken verdwijnen zal ze eeuwig van je houden.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: Famme

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!