Futurisme en nostalgie samen, maken een jaloersmakend interieuritem.

Platenspeler
Platenspeler

Muziek klinkt het beste op een platenspeler. De ruis, het gepriegel om de naald goed op de plaat te krijgen: noem maar op. Of wij ons nu te erg aan onze nostalgische tienerherinneringen vastklampen of niet – een platenspeler is te gek. Hoe tieners in de toekomst naar hun muziek gaan luisteren? MAG-LEV Audio hoopt dat het op hun zwevende platenspelers is.

Het werkt als volgt. De draaischijf van de plaat rust bij dit ontwerp op een kussen van lucht en magnetische golven, dat precies is afgesteld om onder de naald te passen. Naast de jaloersmakende blikken die je van de buren kunt verwachten, blijkt het zelfs je luisterervaring te verbeteren. "Lucht is het zachte medium met de minste frictie," aldus MAG-LEV Audio.

De magnetische draaitafel maakt gebruik van technologie die je eerder zag in bijvoorbeeld de zwevende kamerplanten. Heel handig is dat de platenspeler met een back-up accu komt, zodat je lievelingsplaat niet naar beneden klettert als de stroom uitvalt. Toch is dat niet de echte magie van de MAG-LEV. "Het besturingssysteem in de draaitafel is waar de echte baanbrekende technologie komt kijken," leggen ze uit op Kickstarter. "We zijn erin geslaagd om niet alleen magnetische levitatie te bewerkstelligen, maar ook om de ongelofelijk precieze timing van het ronddraaien van de plaat te reguleren via speciale sensorsoftware."

De platenspeler kost $780 (omgerekend ongeveer €710,-) en is hier te bestellen.

Platenspeler
Platenspeler

Goedemorgen, het is vandaag Wereldboekendag. Goede aanleiding om weer eens in een boek te duiken. Word je relaxed en gezond van...

Boekenlezers begrijpen niet dat er mensen zijn die zonder kunnen. Zij weten hoe heerlijk het is om je in een verhaal te verliezen. Ben jij bepaald geen boekenwurm? Laat deze twee redenen je op andere gedachten brengen.

1 Lezen is de ultieme stressverlager. Zes minuten in een boek lezen, vermindert je stress al met 68 procent, blijkt uit onderzoek. Logisch, door in een andere wereld te duiken, ben je afgeleid van waar je je druk om maakt. Het schijnt zelfs beter te helpen dan wandelen of naar muziek luisteren. Voorwaarde is wel dat je in een boek zit dat je leuk vindt.

Lang & gelukkig

2 Lezen is ook gezond. Mensen die lezen, zouden twee jaar langer leven dan niet-lezers, blijkt ook uit onderzoek. En daarvoor hoef je maar een half uur per dag te lezen. Reden zou kunnen zijn dat lezen je brein actief en gezond houdt. Gek genoeg telt het lezen van kranten en tijdschriften niet mee...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief