In de herfst gebeurt er altijd heel veel in modeland.

modetrends

De inspiratie van de catwalks worden gedeeld en wereldwijd komen er nieuwe collecties uit. Naast de modewereld zijn er ook veel mooie interieurtrends. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Dutch Design Week in Eindhoven, eind oktober. Hoe kunt u zich het beste klaarstomen voor het nieuwe design seizoen? Hierbij geven wij u een aantal tips:

1. Laat u inspireren. Koop bijvoorbeeld aan aantal tijdschriften (ons jubileumnummer ligt donderdag in de schappen) en struin het internet af. Gebruik bijvoorbeeld het social media platform Pinterest om een snel overzicht te krijgen wat u mooi vind én in de tijd van het jaar is.

2. Geef uw huis een make-over door een flinke najaar schoonmaak. Houd uw inspiratiebeelden erbij en kijk welke accessoires en opbergtips uw huis gemakkelijk en snel sfeervol en winterproof maken. Denk aan herfstkleuren, warme materialen, kussens, mooie bloemen of wanddecoratie.

3. Na uw huis kunt u zich nu focussen op een kleiner gebied: de kledingkast. De winterjas kan weer tevoorschijn komen en bekijk uw complete garderobe. Wat doet u écht nog een keer aan, en welke items kunnen weg? Mist u nog iets specifieks? Dan kunt u het beste nu shoppen, omdat alleen deze maand nog veel webshops een final sale hebben, waarmee er tot 60% voordeel gepakt kan worden op uw bestelling.

4. Na de heerlijke vakanties, barbecues en ijsjes is het ook weer fijn om in beweging te komen deze herfst. U kunt de focus voor het sporten weer oppakken. En wat is een betere motivatie dan een nieuwe sportgarderobe?

5. Nog een leuke tip is de Kortingscode.nl Pop-Up store die plaatsvindt in hartje Amsterdam. Van 22 tot en met 25 september ontvangt u vier dagen lang zowel online als offline exclusieve korting op heel veel bekende merken als Zalando, TOMS, Under Armour en nog veel meer.

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.