Iedereen heeft gewoontes. Zoals koffie drinken in de ochtend of joggen, maar er zijn ook gewoontes waar anderen zich aan ergeren of waarvan men denkt dat zij ongezond zijn, zoals nagelbijten. Onaangenaam om er getuige van te zijn blijft het, maar sommige vervelende gewoontes hebben verrassende voordelen voor de gezondheid.

1. Zingen onder de douche

Als dit in de ochtend gebeurt en de zanger(es) in spé mist talent, kan dit ronduit vervelend zijn. Zingen kan daarentegen wel je immuunsysteem versterken en helpt tegen depressie en zelfs beroertes.

De linkerkant van de hersenen, die verantwoordelijk is voor de logica en analyse, wordt voor 85% gebruikt tijdens het zingen.

De rechterkant van de hersenen, die verantwoordelijk is voor creativiteit en emotie, heeft dan de tijd om zich op te laden. Begin de dag dus met een liedje!

2. Nagelbijten

Een recente studie uit 2016 heeft aangetoond dat kinderen die deze gewoonte hebben, eenderde minder kans hebben op bepaalde allergieën. Dit onderzoek is gedaan in Nieuw-Zeeland onder 1.000 kinderen, variërend van 5 tot 11 jaar oud.

Onderzoekers analyseerden hun nagelbijten en duimzuigen. Toen zij tussen de 13 en 32 jaar oud waren, werd er een allergietest uitgevoerd. Alle duimzuigers en nagelbijters waren minder gevoelig voor allergieën dan kinderen zonder deze gewoontes.

Onderzoekers willen deze gewoonten zeker niet aanmoedigen, maar er blijkt dus ook een positieve kant aan te zitten.

3. Friemelen

Een hele dag zitten is niet gezond voor een mens. Sommigen tikken voortdurend op de grond met hun voeten, wrijven met hun vingers, oftewel: friemelen.

Als toeschouwer kun je hier nerveus of geïrriteerd van worden, maar een studie heeft aangetoond dat het friemelen kan helpen tegen de effecten van langdurig zitten.

Tussen 1999 tot 2002 zijn er meer dan 12.000 vrouwen onderzocht en is er gekeken naar hoe lang zij dagelijks zaten en welke fysieke activiteiten (zoals friemelen) ze onderdanen.

Twaalf jaar daarna werd er naar het sterftecijfer van dezelfde groep gekeken. Vrouwen die friemelden hadden een lager sterftecijfer, waarschijnlijk omdat zij meer bewegen.

4. Neuriën

Nepal Medical College heeft aangetoond dat vijf minuten neuriën ervoor kan zorgen dat je bloeddruk zakt.

De deelnemers werden geïnstrueerd om langzaam maximaal vijf seconden in te ademen en tijdens het uitademen, wat maximaal vijftien seconden mocht duren, te neuriën. Na 5 minuten was de bloeddruk van de deelnemers lager.

Bron: MedicalDaily

Bewaren

Dit jaarlijkse Amerikaanse televisiefestijn was weer een ode aan ageless vrouwen met veel veertigplussers op de rode loper. En stralen deden ze… En winnen trouwens ook! Hier zie je de mooiste jurken, beste reactie, quote van de avonden hét moment waar iedereen het nu nog over heeft.

De quote van Thandie Newton (45)

Thandie is half Zimbabwaans en half Engels. Je kent haar misschien nog als het liefje van Tom Cruise in Mission Impossible III en ze had ook een rol naast Will Smith in The Persuit of Happyness.

Deze moeder van drie (!) kreeg een Emmy voor haar rol in Westworld als Best Supporting Actress. Ze straalde in haar creatie van Brandon Maxwell en had dé uitspraak van de avond: “I don’t even believe in God, but I’m going to thank her tonight.”

De jurk van Penélope Cruz (44)

Va Va Voom! Genomineerde Penélope Cruz stal de show in deze prachtige Chanel. Ze werd genomineerd voor haar rol van Donatella Versace in The Assassination of Gianni Versace.

De serie won wel de Emmy voor Best outstanding limited series, maar de inividuele award ging aan Cruz' voorbij. 

De reactie van Regina King (47)

Zo mooi! Één van de hoofdprijzen; die voor beste leading actrice in een limited serie, ging naar Regina King voor haar rol in het prachtige Seven Seconds. Naast Sandra Bullock speelde zij de norse agente in Miss Congeniality 2, daar ken je haar misschien nog van.

Bij de Emmy’s straalde ze in haar jurk van Christian Sitiano en haar reactie op het moment dat ze hoort dat ze gewonnen heeft, is GOUD.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stephanie Lipscomb (@stephanielip1209) op

De jurk van Allison Janney (58!)

Nog een hoogtepuntje was de prachtige jurk van Oscarwinnares Allison Janney (58). Haar jurk van Prabal Gurung was een echte eyecatcher.

Hét moment van 2018

Maar Glenn Weiss zorgde voor het mooiste moment van de avond. Hij greep zijn acceptance speech voor best director aan voor de vraag der vragen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nnamso Namzy (@namzydman) op

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In Nederland weten we al heel wat jaren dat Glennis Grace een zangeres van formaat is, maar het kwartje is nu ook in Amerika gevallen. Vanavond staat de Amsterdamse zangeres in de finale van één van de grootste talentenshows ooit: America's Got Talent.

De concurrentie is geducht. Onder andere een Italiaans acrobatencollectief en een Engelse zangeres van 16 steken Glennis naar de kroon. Om 02:00 vannacht begint het spektakel dat helaas niet op de Nederlandse televisie te volgen is. Morgenochtend stromen de reacties en nieuwsberichten vast binnen!

Hier zie je een leuk overzicht van Glennis door de jaren heen:

Én het optreden waarmee ze een plek in de finale afdwong. Veel succes Glennis!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in