Iedereen heeft gewoontes. Zoals koffie drinken in de ochtend of joggen, maar er zijn ook gewoontes waar anderen zich aan ergeren of waarvan men denkt dat zij ongezond zijn, zoals nagelbijten. Onaangenaam om er getuige van te zijn blijft het, maar sommige vervelende gewoontes hebben verrassende voordelen voor de gezondheid.

Zingen onder de douche
Als dit in de ochtend gebeurt en de zanger(es) in spé mist talent, kan dit ronduit vervelend zijn. Zingen kan daarentegen wel je immuunsysteem versterken en helpt tegen depressie en zelfs beroertes. De linkerkant van de hersenen, die verantwoordelijk is voor de logica en analyse, wordt voor 85% gebruikt tijdens het zingen. De rechterkant van de hersenen, die verantwoordelijk is voor creativiteit en emotie, heeft dan de tijd om zich op te laden.

Nagelbijten
Dit wordt beschouwd als vies en ongezond, terwijl dit nog helemaal niet zo slecht blijkt te zijn. Een recente studie heeft aangetoond dat kinderen die deze gewoonte hebben, eenderde minder kans hebben op bepaalde allergieën. Dit onderzoek is gedaan in Nieuw-Zeeland onder 1.000 kinderen, variërend van 5 tot 11 jaar oud. Onderzoekers analyseerden hun nagelbijten en duimzuigen. Toen zij tussen de 13 en 32 jaar oud waren, werd er een allergietest uitgevoerd. Alle duimzuigers en nagelbijters waren minder gevoelig voor allergieën dan kinderen zonder deze gewoontes. Onderzoekers willen deze gewoonten zeker niet aanmoedigen, maar er blijkt een positieve kant aan te zitten.


Gewoontes
Gewoontes

Friemelen


Een hele dag zitten is niet gezond voor een mens. Sommigen tikken voortdurend op de grond met hun voeten, wrijven met hun vingers, oftewel: friemelen. Als toeschouwer kun je hier nerveus of geïrriteerd van worden, maar een studie heeft aangetoond dat het friemelen kan helpen tegen de effecten van langdurig zitten. Tussen 1999 tot 2002 zijn er meer dan 12.000 vrouwen onderzocht en is er gekeken naar hoe lang zij dagelijks zaten en welke fysieke activiteiten (zoals friemelen) ze onderdanen. Twaalf jaar daarna werd er naar het sterftecijfer van dezelfde groep gekeken. Vrouwen die friemelden hadden een lager sterftecijfer, waarschijnlijk omdat zij meer bewegen.

Neuriën
Nepal Medical College heeft aangetoond dat vijf minuten neuriën ervoor kan zorgen dat je bloeddruk zakt. De deelnemers werden geïnstrueerd om langzaam maximaal vijf seconden in te ademenen en tijdens het uitademen, wat maximaal vijftien seconden mocht duren, te neuriën. Na 5 minuten was de bloeddruk van de deelnemers lager.

 

Bron: MedicalDaily

Bewaren

Smullen, de Mother’s Day Gift Guide van Gwyneth Paltrows Goop is uit! Dat is online kijken, maar niet kopen, want Goops cadeaugidsjes zijn origineel, maar niet goedkoop.

Over zo’n drie weken, op 13 mei, is het Moederdag. Je bent dus mooi op tijd om Goops Gift Guide onder de neus van man en kinderen te schuiven. Met een zak geld ernaast, dat ook, want zoals altijd zijn de cadeaus origineel, maar de prijzen niet mals. Wat dacht je van een achttiengangendiner van $250 in LA? Of een spirit wellness retreat in Fairmont Chateau Lake Louis à $1910?
Om je nog meer een idee te geven…

Goop Fragrance, eau de parfum, $165:

Zijden pyjamaatje, $595:

Zodiac sign gouden ring, $2900:

Hermès vintage Courchevel Kelly bag, $13.000:

Meer zien, lekker scrollen op https://goop.com/style/gift-guides/the-goop-mothers-day-gift-guide/

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief

 

 

 

Actrice Rachel Weisz is in verwachting van haar eerste kind met James Bond-acteur Daniel Craig. "Het zal binnenkort zichtbaar worden. Daniel en ik zijn heel gelukkig", zegt ze in een interview aan The New York Times.

"We krijgen een klein mensje. We kunnen niet wachten om hem of haar te ontmoeten. Het is zo mysterieus." De 48-jarige actrice heeft al een elfjarige zoon, Henry, met Hollywood-regisseur Darren Aronofsky.

De 50-jarige Daniel Craig heeft een dochter, Ella (25), met zijn ex-vrouw Fiona Loudon.

In juni 2011 traden Weisz en Craig in het huwelijk na relatie van een halfjaar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Bron: NU.nl/BuZZE. Beeld: ANP

Nouveau interview met Rachel Weisz

In februari stond Rachel met een groot interview in Nouveau en vertelde ze over haar leven in en buiten de schijnwerpers, haar carrière én haar huwelijk met Daniel Craig. Lees het hier