Het hoeft natuurlijk geen Valentijnsdag te zijn om even een goede tête-a-tête met je partner te hebben, maar het is wél een goed excuus voor een etentje buiten de deur. Of juist niet! 7 Tips voor een geslaagde romantische avond:

1. Blijf lekker thuis

Vermijd drukke, rumoerige restaurants met Valentijnsdag. Blijf lekker thuis en verras je partner aan je eigen eettafel met een lekker dinertje voor twee. Als je goed bent in koken, is dit hét moment om je kookkunsten te laten zien.

Article continues after the ad

Ben je wat minder handig in de keuken, dan zijn er genoeg restaurants die lekkere maaltijden bezorgen. Kijk van tevoren even hun menu door om te zien of er iets bij staat wat jullie allebei lekker vinden én wat de romantiek verhoogt. 

2. Zorg voor zinnenprikkelende voeding

Om de romantiek tussen jullie op te wekken, kun je tijdens het diner slim gebruikmaken van zinnenprikkelende voeding. Denk aan oesters en banaan, maar ook aan zalm, aardbeien, olijfolie, slagroom en pijnboompitten.

Zalm kan, zowel als voor- en hoofdgerecht en van banaan, aardbeien en slagroom maak je in een handomdraai een heerlijk dessert. Wil je wat groens als garnering? Kies dan voor rucola. Dat zou ook de zinnen stimuleren.

Wat noten betreft zijn walnoten, hazelnoten of amandelen een goede keuze voor een romantische avond.

3. Creëer een romantische sfeer

Natuurlijk zet je kaarsen op tafel, maar heb je ook aan een playlist met jullie meest romantische songs gedacht? Ook een mooi tafelkleed, servetten en een bos bloemen zorgen kunnen bijdragen aan de sfeer.

4. Maak er een zoveel-gangen diner van

Niets is heerlijker dan samen de hele avond te genieten van allerlei lekkere hapjes. Maak daarom meerdere lichte gerechten klaar en neem de tijd om er samen uitgebreid van te genieten. Of verdeel de gerechten zodat je zelf niet continu in de keuken staat.

5. Romantische afsluiting

Als je álle gerechten hebt gehad, is weinig lekkerder dan samen een glaasje rode wijn te drinken. Dit kan zelfs de romantiek verhogen, want rode wijn heeft een stimulerende werking op het libido. Serveer je er nog een kaasplankje bij, dan kan dit bijdragen aan de romantiek.

Houd je niet van wijn of drink je geen alcohol? Geen probleem! Er is ook thee die de hartstocht aanwakkert. Denk bijvoorbeeld aan chai en gemberthee. Een vanillestokje in de thee heeft nog eens een extra versterkend effect.

Je kunt ook chocolademelk maken en er een schepje maca poeder in doen. Dit gezonde stofje zou eveneens de romantiek kunnen verhogen.

6. Laat de vaat staan

Om ook ná de maaltijd een romantische sfeer te behouden, kun je het beste de vaat laten staan. Doe net alsof je in een restaurant bent en je lekker wordt verzorgd. Zo geniet je het meeste van elkaars aanwezigheid. Alles wat nu telt, is jullie romantische avond.

Die vaat komt morgen wel weer.

7. Verwacht niets

Natuurlijk kijk je vol verwachting uit naar een romantische avond met je partner. Toch is het beter om je verwachtingen los te laten. Als je van tevoren een beeld hebt van hoe een romantische avond eruit moet zien, leidt de praktijk vaak tot teleurstelling.

Probeer vooral te genieten van het samenzijn in het moment. Laat het slagen van de avond vooral niet afhangen van de verwachting dat je aan het eind samen in bed belandt.

Wat doe jij van Valentijn de meest romantische dag van het jaar te maken? Deel het hieronder in de reacties!

Tekst: Annemiek Shrestha - van der Krogt van puurfiguur.nl

Beeld: unsplash 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in