Kun je wel wat energie gebruiken? Denk dan aan een lekkere kop koffie, dat kan er namelijk voor zorgen dat je opgewekter wordt. Zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Wetenschappers aan de University of Toronto en de Monash University in Australië stelden op basis van vier experimenten vast dat mensen zowel mentaal als fysiek reageren als zij denken aan koffie, zo meldt sciencedirect.com. De deelnemers moesten verschillende opdrachten uitvoeren die met koffie of thee te maken hadden. 

Hogere hartslag

De respondenten die de koffie-gerelateerde opdrachten hadden gedaan gaven aan dat ze zich erna alerter, energieker en opgewekter voelden. Bij de theegroep was dit een stuk minder, zo bericht margriet.nl.

Ook meldden de onderzoekers dat er een verschil in hartslag merkbaar was tussen de twee groepen. De mensen die over koffie moesten denken hadden een gemiddelde hartslag van 76 per minuut, terwijl die bij de theegroep zeventig per minuut was.

Article continues after the ad

Resultaat

Nu kan die snellere hartslag natuurlijk ook door andere factoren komen. Het is dan ook nog te vroeg om op basis van deze vier experimenten wetenschappelijk onderbouwde conclusies te trekken. De wetenschappers geven zelf ook aan dat er nog meer onderzoek moet worden gedaan naar het denken aan koffie en het effect hiervan op lichaam en geest.

Hoe dan ook: dat er een positief verband bestaat, lijkt zeker. Denk dus maar aan die heerlijke latte macchiato, cappuccino of espresso.... 

Bronnen: sciencedirect.com, margriet.nl
Beeld: Pixabay

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in