Fotograaf
Roger Neve

Dit seizoen is ze niet meer te zien in Koffietijd.

Vaste kijkers van Koffietijd zal het niet ontgaan zijn dat Loretta Schrijver al een tijdje niet meer te zien is geweest in het ochtendprogramma. Inmiddels heeft ze zelf toegelicht waarom ze er even tussenuit moet.

Last van haar keel

In eerste instantie moest Loretta (64) een aantal afleveringen af zeggen omdat ze kampte met een hardnekkige keelontsteking: "Je kent het wel: mooi weer, ramen tegen elkaar open, dan krijg je dat. Mijn keel was heel gevoelig, dan kun je niet lekker werken."

Article continues after the ad

Onder het mes 

Maar daar blijft het niet bij. Terwijl ze in de lappenmand lag met laryngitis kreeg ze bericht van haar arts dat er een verdacht plekje bij haar is gevonden. Die vondst is dermate urgent dat ze al snel onder het mes moet: "Dat wordt volgende week weggehaald en dan moet ik thuis herstellen van die operatie."

Zomerstop

De herstelperiode duurt minstens een week en dat betekent dat Loretta dit seizoen niet meer bij Koffietijd te zien zal zijn. De ochtendshow gaat op vrijdag 28 mei alweer met zomerstop, waardoor ze er niet meer live in de studio bij kan zijn.

Loretta en de artsen gaan uit van een volledig herstel. Ze vindt het vooral vervelend dat alle plannen voor haar 65e verjaardag op 16 mei de prullenbak in kunnen. Maar ook daar heeft ze een les uit getrokken: "Je kunt in het leven niets plannen, geen feestjes, niets, er is altijd wel iets. Als je denkt 'ik wil vandaag mijn verjaardag vieren', dan vier je 'm vandaag. En weg met die suffe kalenders en tijdsblokken'. We wensen Loretta heel veel sterkte de komende weken.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in