Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Van harte gefeliciteerd, Truus van Gaal!

'Ik wil dat Louis gezond wordt.' Nuchter, slim, originele persoonlijkheid – we houden van Truus van Gaal, die vandaag 68 is geworden (het is een dubbele verjaardag, haar broer wordt 70). Van harte!  Louis en Truus in 2010, kampioensfeest Bayern München Truus leerde voetbalcoach Louis van Gaal ken...

Van harte gefeliciteerd, Truus van Gaal!

'Ik wil dat Louis gezond wordt.'

Nuchter, slim, originele persoonlijkheid – we houden van Truus van Gaal, die vandaag 68 is geworden (het is een dubbele verjaardag, haar broer wordt 70). Van harte! 

Louis en Truus in 2010, kampioensfeest Bayern München

Truus leerde voetbalcoach Louis van Gaal kennen op het WK van 2004. Beiden hadden toen een moeilijke periode achter de rug: Louis had een halfjaar daarvoor zijn eerste vrouw Fernanda verloren aan kanker. Truus was gescheiden van haar man, waar ze op haar 22e mee was getrouwd.

In zijn carrière heeft ze zich altijd op de achtergrond gehouden, hoewel ze er pittige meningen over heeft. Eerder dit jaar kwam ze letterlijk en figuurlijk in beeld door de documentaire Louis, over zijn carrière en gezinsleven tot zijn kankerdiagnose. Daar zaten scènes in waar ze moeite mee had 'maar ik heb natuurlijk geen inbreng'.

Zo vond ze het vreselijk hoe haar man werd 'afgebrand' in de aanloop naar het WK van 2004: "Louis slaapt als een marmotje, maar ik lig daar dus wakker van." Als het aan haar ligt, gaat hij dus ‘nóóit meer’ het Nederlands elftal leiden. "Laat ze maar niet bellen." Zijn gezondheid speelt daarbij ook een rol: "Dat hele voetbal. Ik wil dat hij gezond wordt."

Voor wie ook geen genoeg van mevrouw van Gaal kan krijgen: Nouveau is bezig met een speciaal project met Truus. Binnenkort meer!  

Foto's (c) Getty Images, Truus van Gaal 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in