'Alsof we niet tevreden kunnen zijn met onze leeftijd en looks.'

Het is aftellen naar de eerste aflevering van And Just Like That, de opvolger van Sex and the City, die in december zal worden gestreamd. Het betekent een comeback voor Sarah Jessica Parker als Carrie Bradshaw, maar dan ouder, wijzer en grijzer. En daar vinden mensen wat van.

Volgens haar is een serie rond vrouwen van boven de vijftig een 'radicaler' uitgangspunt dan je zou denken. "Er is zoveel vrouwonvriendelijk geklets als reactie op ons, dat zou je nooit horen over een man," zegt ze in Vogue naar aanleiding van een lunch met haar goede vriend Andy Cohen, waarna de media alleen geobsedeerd waren door haar grijze haren en niet door die van hem.

"Iedereen vindt er iets van: ze heeft teveel rimpels, ze heeft niet genoeg rimpels. Het voelt bijna alsof mensen niet willen dat we tevreden zijn met waar we zijn in ons leven. Alsof men bijna geniet van over hoe we 'gekweld' zouden worden door wie we nu zijn. Of we er nu voor kiezen om op een natuurlijke manier ouder te worden en er niet perfect uit te zien, of als je iets laat doen waardoor je je beter voelt."

Article continues after the ad

"Waar is dat kwetsen voor nodig? Ik weet hoe ik eruit zie. Ik heb geen keuze. Wat wil je dat ik doe, stoppen met ouder worden? Verdwijnen?"

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in