De zangeres is geboren en getogen op het eiland.

Het kan snel gaan: het ene moment is koningin Elizabeth nog je staatshoofd, even later is Rihanna je nieuwe officieuze boegbeeld.  

Barbados heeft zich bijna 400 jaar nadat de eerste Engelse kolonisten het eiland bezetten officieel losgemaakt van de Britse Kroon. Bij een ceremonie, die werd bijgewoond door prins Charles, werd Sandra Mason de eerste president van de nieuwe republiek. Daarmee is koningin Elizabeth niet langer het staatshoofd.

Het eiland blijft als republiek wel onderdeel van het Britse Gemenebest en Charles ging niet met lege handen naar huis.

Article continues after the ad

De prins keek toe hoe de koninklijke standaard, de persoonlijke vlag van Elizabeth II, werd neergehaald en de nieuwe republiek Barbados werd uitgeroepen. Met een toespraak onderstreepte de Britse troonopvolger nog eens de voortdurende vriendschap tussen de twee landen, ondanks de centrale rol die Groot-Brittannië speelde tijdens de trans-Atlantische slavenhandel.

Koningin Elizabeth zelf had al felicitaties overgebracht aan Mason en aan alle inwoners van Barbados, die ze veel geluk, vrede en welvaart toewenste.

Tijdens de ceremonie werd megaster en ondernemer Rihanna, geboren en getogen in  Barbados, tot nationale held verklaard.

Rihanna was erbij om de eervolle onderscheiding in ontvangst te nemen, in een stralende jurk met halternek van Bottega Veneta.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in