'Ik zeg weleens gekscherend dat yoga mijn lifesaver is geweest'

Nouveau's covermodel Quinty Trustfull wordt later dit jaar vijftig en is na jaren hollen en vliegen in rustiger vaarwater terecht gekomen. "Ik zeg weleens gekscherend dat yoga mijn lifesaver is geweest," zegt ze. "Het heeft me op alle fronten zo veel goed gedaan. Ik ben anders gaan ademen, anders naar voeding gaan kijken én naar mezelf als mens."

"Yoga geeft mij ruimte in mijn hoofd, en rust. Daardoor slaap ik beter en kan ik beter relativeren. Ook kan ik dingen nu beter loslaten en realiseer ik me bewuster wat ik aankan. Vroeger ging ik vaak over mijn grenzen heen. Ik sjeesde altijd maar door, zei nooit stop."

'Yoga heeft mij geleerd dankbaar te zijn voor het lichaam dat ik heb'

Welke drang zat daar dan achter? "Altijd willen winnen," zegt Quinty. "Met turnen, paardrijden, op school; de tweede plaats was voor mij niet goed genoeg. Yoga heeft mij geleerd dankbaar te zijn voor het lichaam dat ik heb, het lichaam dat mij draagt en zoveel mogelijk maakt. Als dat lichaam je signalen geeft, moet je die niet negeren."

Article continues after the ad

'Als ik weet dat ik het in me heb, ben ik nog even fanatiek als vroeger'

Dus je hoeft niet meer per se nummer één te zijn, bent minder fanatiek? "Nee, dat niet. Als ik weet dat ik het in me heb, ben ik nog even fanatiek als vroeger. Soms moet ik lachen om mezelf - met spelletjes bijvoorbeeld. Dan komt er iets in mij naar boven, dan móet ik gewoon winnen! Wat zit je je nou toch weer druk te maken, denk ik dan bij mezelf. Maar ja, het is niet anders."

Verder lezen? Het hele interview met Quinty Trustful en meer kick-ass foto's van Roger Neve vindt je in de nieuwe Nouveau. Die ligt nu in de winkel én je kunt hem online bestellen op Magazine.nl. tijdelijk zonder verzendkosten!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in