Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ook deze powervrouwen komen in het nieuwe kabinet!

De nieuwe lijst staatssecretarissen én nog twee ministers. Het nieuwe kabinet Rutte 4 telt meer powervrouwen dan ooit. Tijdens de ministerraad, op vrijdagochtend, is de verhouding man/vrouw precies gelijk. Van de 20 ministers zijn er 10 vrouw. Bij het aantreden van Rutte III in 2017 telde dat kab...

Ook deze powervrouwen komen in het nieuwe kabinet!

De nieuwe lijst staatssecretarissen én nog twee ministers.

Het nieuwe kabinet Rutte 4 telt meer powervrouwen dan ooit. Tijdens de ministerraad, op vrijdagochtend, is de verhouding man/vrouw precies gelijk.

Van de 20 ministers zijn er 10 vrouw. Bij het aantreden van Rutte III in 2017 telde dat kabinet 24 bewindspersonen, onder wie 9 vrouwen. Van de 16 ministers waren er 6 vrouw. Progress indeed. Dus, welke namen moeten zich de komende vier jaar bewijzen? Eerst de twee ministers die in onze eerste voorstelronde nog niet bekend waren:

Karien van Gennip (CDA) wordt ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

En dit is de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: Hanke Bruins Slot (CDA).

Alexandra van Huffelen is de beoogde staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering. De D66'er heeft zich de afgelopen twee jaar als staatssecretaris van Financiën beziggehouden met de afhandeling van de toeslagenaffaire en de financiële compensatie voor gedupeerde ouders.

Gunay Uslu (D66) is de kandidaat-staatssecretaris voor Cultuur en Media. Uslu is cultuurhistorica en onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam. Uslu is cultuurhistoricus en onderzoeker bij de Universiteit van Amsterdam en zit in het bestuur van verschillende musea. Daarnaast is ze betrokken geweest bij reisorganisatie Corendon, die door haar familie wordt geleid.

VVD-Kamerlid Aukje de Vries wordt staatssecretaris Toeslagen en Douane binnen het ministerie van Financien. Vanuit de VVD komen er meer vrouwen dan mannen in het kabinet.

En Vivianne Heijnen (CDA) wordt staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat

De komende dagen zal formateur Mark Rutte alle beoogde bewindspersonen van VVD, D66, CDA en ChristenUnie een voor een ontvangen. Op 10 januari wordt iedereen door koning Willem-Alexander beëdigd en volgt de bordesfoto.

Foto's (c) ANP, Getty Images, foto Gunay Ulsu (c) Corendon

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in