Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Minister Barbara Visser: 'Ik heb een enorme drive'

Even kennismaken met een politica pur sang. Dat heb je van een ellenlange formatie: demissionaire ministers komen nu toch echt met nieuwe banen naar buiten, omdat ze dachten dat er inmiddels allang een nieuw kabinet zou zitten. Zo ook Cora van Nieuwenhuizen, die aan de slag gaat als lobbyist voor...

Minister Barbara Visser: 'Ik heb een enorme drive'

Even kennismaken met een politica pur sang.

Dat heb je van een ellenlange formatie: demissionaire ministers komen nu toch echt met nieuwe banen naar buiten, omdat ze dachten dat er inmiddels allang een nieuw kabinet zou zitten.

Zo ook Cora van Nieuwenhuizen, die aan de slag gaat als lobbyist voor de brancheorganisatie van energiebedrijven. Haar opvolger als demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat is VVD'er Barbara Visser (44), tot gisteren staatssecretaris van Defensie.

Zij wordt niet vervangen, Defensie-minister Ank Bijleveld, niet voor een kleintje vervaard, neemt Vissers taken erbij.

Goed, wie is Barbara Visser? Ze groeide vanaf haar derde op in Zaanstad met een Nederlandse vader en een Kroatische moeder, studeerde bedrijfskunde en werkte eerder bij de Belastingdienst en als consultant.

Via de gemeentepolitiek van Zaanstad, waar ze nog altijd woont,  rolde ze in 2012 de Haagse politiek in. Met enige aarzeling, want Vissers werk als wethouder was concreter en ze kon er vrij snel dingen mee bereiken, iets waar ze van houdt.

Sinds 2017 was ze staatssecretaris van Defensie. Barbara staat bekend als zeer plichtsgetrouw: 's ochtends om acht uur aanwezig in Den Haag, vaak de laatste die na middernacht naar huis gaat. Haar hartsvriendin Songül Mutluer beaamt in zekere zin het beeld in de Volkskrant: 'Barbara werkt dag en nacht. Ze is heel streng voor zichzelf. Het is plichtsbetrachting zonder compromissen.'

Over zichzelf zegt Visser: "Ik ben een doorzetter, ik heb een enorme drive en ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Helaas ben ik ook wel eens ongeduldig en een tikkeltje eigenwijs."

Visser werd gisteren meteen beëdigd en gaat tot volle tevredenheid alleen door het leven en houdt van de politiek. "Ik heb geen hobby's om mij in te verliezen en sporten doe ik ook niet. Politiek is een roes, een enorme kick, bijna verslavend. Heel eerlijk: ik voel mij daar prettig bij."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images, ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in