Lanceert NFT platform, biedt aquarel van haar ogen aan.

Wat een NFT is, is lastig uit te leggen, maar we doen een poging. Een Non-Fungible Token (NFT) is een manier om eigenaar te worden van een niet uitwisselbaar digitaal item. Je kunt zo bijvoorbeeld een afbeelding in je bezit krijgen die niet tastbaar is, maar alleen digitaal bestaat.

Melania begint een eigen NFT-platform 

NFT's kunnen worden gebruikt om digitale creaties beschikbaar te maken, zoals digitale kunst, items uit videogames en muziekbestanden. Het wordt nu veel toegepast voor digitale kunst en digitale verzamelobjecten. De vraag is wat je eraan hebt. Melania Trump heeft daar het antwoord al op: in haar geval is het een nieuw pet project.

Melania lanceert een eigen NFT-platform. Het eerste item dat wordt geveild is Melania's Vision, een aquarel van haar ogen, gemaakt door Franse kunstenaar Mac-Antoine Coulon die begint bij 1 SOL (een cryptomunt, omgerekend 150 dollar). Er hoort ook een audioboodschap 'van hoop' bij die door Melania is ingesproken. De aquarel gaat op 31 december naar de hoogste bieder.

Article continues after the ad

Het is het eerste dat Trump onderneemt sinds ze het Witte Huis heeft verlaten. Met een deel van de opbrengst (hoeveel is niet bekend) hoopt ze haar stichting Be Best Initiative te kunnen steunen. Ze is van plan regelmatig NFT's te veilen, de eerstvolgende is in januari en bestaat uit digitale kunst, fysieke kunst 'en een uniek fysiek accessoire'.  

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in